Folytatódhat a keszthelyi Balaton-part fejlesztése

2012. július 26. (csütörtök)

Soron kívüli ülést tartott a keszthelyi képviselőtestület július utolsó csütörtökén. Az ülés szünetében munkaértekezleten ismertették a tervezők a Balaton-parti sétányfejlesztés második ütemének elképzeléseit.

Több pályázatról is tárgyaltak a képviselők. Határozatot hoztak arról, hogy hozzájárulásukat adják több keszthelyi oktatási intézmény pályázatához az „Innovatív iskolák” című konstrukcióban. A projektek szaktárgyi továbbképzéseket, a pedagógiai kultúra fejlesztését, egészségügyi és szemléletformáló iskolai programok megvalósulását, valamint tan- és segédeszközök beszerzését célozhatják.

Pályázati támogatást kíván igénybe venni a város turisztikai kerékpárút építéséhez, ezért a VÜZ Nonprofit Kft-n keresztül a Nyugat-dunántúli Operatív Program kiírására állít össze egy projektet. A pályázati kritériumoknak megfelelő és műszaki szempontból is megvalósítható nyomvonal Hévíz irányából, a keszthelyi új köztemető felől érkező kerékpárutat köti össze a Balatoni Bringa Körúttal. A tervek szerint a belváros megközelítése a Georgikon utcán lesz lehetséges egészen az Amazon szállóig, majd a sétálóutcán és a Fő téren át az Erzsébet királyné utcán át halad az út a Balaton-partig. A képviselők most a megvalósíthatósági tanulmány kidolgozásához, valamint az építési tervdokumentáció készítéséhez és engedélyeztetéséhez szükséges költséget különítették el. A város nettó 200 millió forintos összegre pályázik majd a száz százalékos támogatású, önrészt nem igénylő konstrukcióban.

Szintén száz százalékos pályázati támogatással kívánja az önkormányzat folytatni az idén megvalósított Balaton-parti sétányfejlesztést. A második ütem terveit, elképzeléseit munkaértekezlet keretében vitatták meg a képviselők. A felmerült több kreatív ötlettel a tervezők az elkövetkező napokban módosítják az eddig elkészített terveket. A határidő rövid: augusztus végéig kell benyújtania a városnak a pályázatot a regionális operatív program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése” című kiírására. Nyertes pályázat esetén újabb 300-350 millió forintos fejlesztés valósulhat meg a keszthelyi Balaton-parton.

Kapcsolódó cikkek:
A Balaton fővárosához méltón
Kékhullám Zászló díjátadó Keszthelyen
Balatoni Szövetség: szemléletváltásra van szükség a Balatonnál
Megkoszorúzták a Balatont, megnyitották a turisztikai szezont
Városszemle: felkészültek a vendégek fogadására
Miénk lett a tér!