Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

XXVI. Pénzügyi Nyári Egyetem

Helyszín: Keszthely, Balaton-part
Időpont: 2022. 08. 10.

💲 Érdekel a pénzügy? Szeretnél pénzügyi és bankszakmai ismeretekhez jutni? Szívesen kipróbálnál egy banki döntés szimulációt a Balaton partján? Esténként kipihennéd a nap fáradalmait a beerpong asztal mellett?

Jelentekzési határidő: 2022. május 22.


✍️  Ha határon túli magyar egyetemista vagy, akkor ne hagyd ki az idei Pénzügyi Nyári Egyetemet!
👨‍🎓  A Széchenyi István Szakkollégium szervezésében megvalósuló PNYE keretében különböző pénzügyi alapozó kurzusokon vehetsz részt. A kurzusokon szó lesz többek között a bankrendszer felépítéséről, szabályozásáról, a banki kockázat, mérleg- és likviditásmenedzsmentről is. A megszerzett tudásodat a tábor végén tesztelheted is gyakorlatban egy bankszimuláció keretein belül.
Természetesen a szakmázás mellett délutánonként a strand közelebbi vizsgálatára is jut majd idő. 🏖

💪  Ne ijedj meg, a PNYE-n nem szükséges pénzügyi előképzettség, a pénzügy iránt való érdeklődés és motiváció elegendő a jelentkezéshez.
🆓  A részvétel INGYENES!
ℹ️  A jelentkezés menetéről és részletesebb információkról honlapunkon olvashatsz:  http://pnye.szisz.hu/
✔️  A jelentkezés elbírálásáról július 10.-ig tájékoztatunk benneteket.
A koronavírus szempontjából jelenleg nincsenek beveztve olyan korlátozás, amely a táborra vonatkozna, amennyiben változást tapasztalunk azt jelezzük felétek.
✉️  Esetleges kérdéseiddel fordulj hozzánk bizalommal a pnye@szisz.hu címen vagy üzenetben.

Részletes információ az esemény közösségi média felületén, illetve honlapján.

A Széchényi István Szakkollégiumról:

A Széchenyi István Szakkollégium (SZISZ) az egyik legnagyobb múltra visszatekintő magyarországi szakkollégium. Egy önszerveződő, demokratikusan működő szervezet, melynek célja egy nyitott, innovatív és kritikusan gondolkodó közösség részeként kiegészítő képzést nyújtani az egyetem mellett. A szakkollégiumok, így a SZISZ felépítése is alapvetően három pilléren nyugszik: (1) szakmaiság, (2) közösségiség és (3) társadalmi felelősség vállalás.

Szakmai rendszerünk gerincét a közgazdaság- és társadalomtudományi fókuszú sávrendszer adja, amit elméleti, gyakorlati, flesselős és módszertani ismeretbővítő kurzusok egészítenek ki. Pl.: játékelmélet, stratégiai menedzsment, gondolatkísérletek, Python programozás. De az együtt gondolkodás és az önálló véleményformálás nem csak a kurzusokat, hanem a mindennapokat is áthatják. Közösségi élménnyel számtalan esemény tölti fel a SZISZ-es éveket a spontán esti beszélgetésektől kezdve az előadásokon át egészen a közös Nyári és Téli Táborig.

Ezt a két pillért egészíti ki a szakkollégium által, de elsősorban nem a szakkollégistáknak szervezett Pénzügyi Nyári Egyetem (PNYE), amelyen keresztül megpróbálunk hozzájárulni a pénzügyi ismeretek és a pénzügyi tudatosság terjesztéséhez határon túli fiatalok számára.

 

A Pénzügyi Nyári Egyetemről:

 

A Széchenyi István Szakkollégium számára az alapítása óta kiemelten fontos a határon túli magyarokkal való kapcsolattartás. Ennek keretein belül kerül idén huszonnegyedik alkalommal megrendezésre a Pénzügyi Nyári Egyetem (PNYE) c. rendezvény, mely egyedülálló módon nyújt kimagasló magyar nyelvű pénzügyi képzést határon túli magyar diákok számára.

Az érdeklődők egy pályázat útján nyerhetnek felvételt az eseményre. A sikeres pályázók részt vehetnek a neves oktatók, és elismert szakemberek bevonásával megszervezett Nyári Egyetemen. A rendezvényre évről évre nagy örömmel térnek vissza oktatóink, hiszen előadásaikat mindig nagy örömmel és lelkesedéssel fogadja a hallgatóság. A visszajelzések alapján pedig a résztvevőknek is minden évben sikerült egy életre szóló élményt szereznünk.

A PNYE szakmai képzése mellett pezsgő szabadidős foglalkozásokat is nyújt, elősegítve az aktív pihenést és a kapcsolatok építését. A volt szervezőkből és a résztvevőkből álló Alumni évről évre folyamatosan bővül, és segíti a következő évek táborainak megszervezését.

Programnaptár
Kiemelt programok
Szállások
Híreink