Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Oláh Imre orgonakoncert

Helyszín: Keszthely, Tapolcai út 1. Kis Szent Teréz Plébánia
Időpont: 2021. 08. 19.

Nyáresti Orgona hangverseny Szent István Király ünnepére a keszthelyi

Goldmark Károly Művelődési Ház és a Kármelita Bazilika közös szervezésében

Oláh Imre Székesfehérváron született. Zenei tanulmányait Budapesten a Magyar Rádió ének-zene tagozatos általános iskolájában kezdte. 8 éves korában került Debrecenbe ahol folytatta zenei általános iskolai tanulmányait. 7 évesen zongorát kezdett tanulni az állami zeneiskolában amit 7 évig folytatott.

14 évesen hallotta meg előszőr az orgona hangját és azonnal választott hangszere lett. Sepsy Károly a debreceni Református Nagytemplom lelkész-orgonistája volt első orgona tanára.. Három évig a Magyar Baptista Egyház Központi Énekkarának korrepetitora volt.1989-ben Kanadába, Torontóba költözött ahol azonnal bekapcsolódott a város zenei életébe. Szólisták, kórusok kisérője lett valamint szóló fellépéseket is vállalt. Kitüntetéssel szerzett diplomát mint  orgonaművész és rendszeres szereplője lett a különböző helyszineken zajló orgonahangverseny sorozatoknak. Magyarországon és Kanadán kivül Németországban, Olaszországban és az USA-ban is fellépett. Imre a Szent Erzsébet Scola Cantorum magyar kamarakórus zenei vezetője is Torontóban. A magyar zenei kultúra bemutatása a multikultúrális kanadai közönségnek valamint nagyobb kórusművek előadása az ott élő magyaroknak a kórus mandátuma. 2018- ban a torontói Rákóczi alapitvány Rákóczi dijjal tüntette ki a kórust munkásságáért.

A 2019-ben a Varnus Xaver által a torontói Szent Erzsébet templomban inditott Orgona Vesperások közreműködöje majd Xaver távozása után pedig szervezője is lett. Imre jelenleg egy angol nyelvü Református gyülekezet zenei vezetője.

Programnaptár
Kiemelt programok
Szállások
Híreink