Ferenc Nemeth Jazz Trio est

Helyszín: Boratórium
Időpont: 2019. 11. 12.

Esemény címe: Ferenc Nemeth Jazz Trio est a Boratóriumban 

NÉMETH FERENC, világszerte elismert és sokoldalú zenész, aki folyamatosan feszegeti a jazz dobolás és komponálás határait. Ahogy MARK F. TURNER az ALL ABOUT JAZZ magazinban leírja – “Ferenc Nemeth a post-Art Blakey jazz dobosok új generációját képviseli, elöl jár az ő bravadojaban és egy magabiztos vezető.” 

Ferenc, egy izgalmas zenész és nagy képzelőerővel rendelkező kollaborátor, aki jól ismert a Jazz világában. Olyan zenekarokban működött együtt,  mint a Lionel Loueke Trio, Kenny WernerCoalition, Billy Childs Trio, ezen kívül a Jazz világ legjobbjaival, többszörös GRAMMY-díj nyertes művészekkel zenélt, mint  pl., Herbie Hancock, Wayne Shorter, Dave Samuels, Jimmy Heath…stb. 
Ferenc különböző  zenekaraiban, többek között Joshua Redman, John Patitucci, Mark Turner, Chris Cheek, Chris Potter, Russell Ferrante, Jimmy Haslip és meg sokan mások játszottak. 
NATE CHINEN a NEW YORK TIMES- ban így írt – “Ferenc Nemeth egy gyors gondolkodású magyar dobos, nagyon jó érzékkel az afrikai ritmusokhoz.” 

2011 óta Ferenc egy új zenei irányzatot kezdett képviselni. Habár a jazz alapjaira épül a zenéje, mégis egy modernebb, elektronikusabb hangzásvilágba repít el minket. Ennek részben az az oka, hogy elektromos gitárt, szaxofont, Fender Rhodes-ot, szintetizátorokat és vocal harmonizer-t is használ. A zene ettől a mai fülnek, a mai világban olyan érzelemdús élményt nyújt, ami egyedi, ugyanakkor érthető és élvezhető egy olyan embernek is aki nem jártas a jazz világában. Mindemellett nincs bőgő vagy basszusgitár a zenéjében, helyette a gitár vagy a zongora játssza a basszust. Ez egyfajta szabadságot ad a zenének, viszont sokkal groove-osabb is. Ezt a vonalat folytatva, Ferenc a New York-i jazz élet több ismertebb figuráját is befolyásolta. Dallamvilága nagyrészt a magyar népdalok inspirációjára épül, amiket nagy büszkeséggel játszik a világ minden táján. 
A másik érdekessége ennek a zenének, a sok féle ritmus. Bejárva több mint 50 országot, Ferenc nagyon sok kultúrát, zenét ismert meg. Nem véletlen tehát, hogy a szerzeményeiben a brazil szambától kezdve az afrikai 6/8-os lüktetésen át, az indiai páratlan ritmusokig, szinte majdnem mindent fellelhető. Mondhatjuk, hogy Ferenc koncertje a közönséget egy igazi földkörüli útra invitálja és közben páratlan élményekkl  gazdagítja nézőit, hallgatóit! 


TERRELL KENT HOLMES - ALL ABOUT JAZZ – “Ferenc, egy tapasztalt veterán, akinek a zeneszerzése és hangszerelése kifinomult es magabiztos.” 

Ezen az esten két brillians zenész egészíti ki a triot, a szaxofonos Greg Tardy es a zongorista Tzumo Arpad. 
Az est részt vételi díja 3000,- Ft/fő. 
Asztalfoglalás: +36 83 950 738, info@boratorium.hu 
Jegyek átvétele az előadás előtt a Boratóriumban. 
 

Programnaptár
Kiemelt programok
Szállások
Híreink