Borvacsora 3.0 a Pura Vida Portban

2019-02-16 Pura Vida Port

„Egy sommelier és egy borkereskedő ” - Norbert Kovács és Milán Pampetrics

Ezúttal rendhagyó borvacsorára készülünk. Ezen az estén NEM egy borászat borai fogják kísérni a fogásainkat. Egy kis játékra invitálunk Benneteket: Pampetrics Milán borkereskedő és Kovács Norbert - Hotel Steirerschlössl, Zeltweg Ausztria - Sommelier fog különböző borokat társítani fogásainkhoz. Ki-ki majd eldöntheti, hogy melyik fogáshoz melyik bor ízlik neki. Az esten természetesen mindkét szakértőnk jelen lesz, és mesél a borokról…

A borvacsora ára 19.900.- ft, mely tartalmazza a menüsort borokkal, ásványvizet és kávét.
Asztalt foglalni személyesen nyitvatartási időben, vagy a 30/860-4629-es telefonszámon lehet.

Ételsor borokkal:

1. Szt.Jakab Kagyló Ceviche, Édeskömény,Gránátalma
Moulin de Gassac - Picpoul de Pinet 2017 ( Languedoc, Franciaország )
Figula Pincészet - Sáfránkert Olaszrizling 2017 ( Balatonfüred- Csopak, Magyarország)

2. Füstölt Lazaccal és Ricottával töltött Fekete Tortellini, Homár szósz
Weingut Knoll - Grüner Veltliner „Ried Kreutles” Smaragd 2016 (Wachau, Ausztria)
Szepsy Pince - Furmint 2016 (Tokaj-Hegyalja, Magyarország)

3. Fácán Consommé, Fácánhússal töltött Ravioli
Bodegas Lustau - Manzanilla Papirusa Sherry (Jerez, Spanyolország)

4. Nyúlgerinc,Birsalma, Portói Jus
Peter Yealands - Single Vineyard Pinot Noir 2015 (Marlborough, Új Zéland)
Bolyki Pincészet - Egri Bikavér 2015 „Autistic Art” (Eger, Magyarország)

5. Marhapofa, Füstölt Burgonyapüré
Tenuta dell’Ornellaia - Le Serre Nuove dell’Ornellaia 2016 (Bolgheri, Olaszország)
Riczu Tamás Borászata - Villányi Franc 2016 (Villány, Magyarország)

6. Fehércsokoládé Zöldekkel
Weingut Kracher - Auslese Cuvée 2017 (Burgenland, Ausztria)
Kreinbacher Pincészet - Extra Dry Pezsgő ( Somló, Magyarország)