“Borkommunikáció - Aszútól a Zenitig”

Helyszín:
Időpont: 2019. 03. 29.

2019. március 29-én, pénteken 17 órától egy kötetlen kötetbemutatóra invitáljuk az érdeklődőket, melynek során megismerkedhetnek a Borkommunikáció. Aszútól a zenitig című kiadvánnyal.

A Századvég Kiadó gondozásában megjelent kötet Balaton és néprajz - Néprajzi jellegzetességek, eltérések és azonosságok a Balaton két partjáncímű fejezetének szerzője Gyanó Szilvia, a Balatoni Múzeum néprajzkutatója, aki a bemutatón moderátorként fog közreműködni.

Beszélgetőpartnerek:

Dr. Veszelszki Ágnes a Budapesti Corvinus Egyetem docense, nyelvész, közgazdász, a kötet szerkesztője

és

Laposa Bence borász (Laposa Birtok), a Balatoni Kör elnöke

A kötetről:

A 2018-ban megjelent, reprezentatív kiadvány célja az egyre jobb minőségű, egyre változatosabb magyar borok hazai és külföldi megismertetése. Nemcsak a borász szakmának, hanem a borkedvelőknek is értékes információforrás lehet. Gazdag tematikáját jelzik az olyan fejezetcímek, mint "Bor és szakralitás", "Bor és dizájn", "Boretikett - Illik, nem illik?", "Bor-online" és "Fröccsterminológia". 

Külön esettanulmány tárgyalja a BalatonBor sikeres és sok szempontból újító marketingstratégiáját.

A kötet szerzői neves egyetemi kutatók és gyakorlati szakemberek, illetve az egyetemi kurzus kiemelkedő kutatásait is bemutatja két hallgatói csoport. Az illusztrációk nagy részét 150 pályázó közel 750 képe közül választották ki a szerkesztők.

 

Vendégeinket a bemutatót követően BalatonBor kóstolására invitáljuk.

 A rendezvényen való részvétel ingyenes.