Polgármesteri köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt városunk megújult weblapján!

Honlapunk Önnek készült, ezért úgy alakítottuk ki, hogy mind vendégként, mind itt élőként könnyen megtalálható legyen a keresett információ, hasznos és naprakész tájékoztatást adjon a városról és a szolgáltatásokról.

Keszthely 770 éves múltra visszatekintő település. A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partján fellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, és szellemi központ. A patinás városkép, a különböző korok történelmi örökségének találkozása, a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője sajátos hangulatot kölcsönöz Keszthelynek. A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket. Az ország legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya a Festetics-kastély, különleges parkjával, a gótikus plébániatemplom a város főterén, vagy a tó történetét bemutató Balatoni Múzeum jól mutatja a város kitüntetett szerepét a Balaton partján. Keszthely nagy múltú iskolaváros és a környék kulturális központja, ennek köszönhetően régi hagyományai, és visszatérő rendezvényei miatt méltán nevezik a Balaton Fővárosának.

Arra buzdítom Önt, hogy ne csak az interneten barangolva, hanem Keszthely utcáin sétálva is tapasztalja meg településünk egyedi hangulatát, pihenjen meg nálunk, keresse fel a látnivalókat és élvezze a város nyújtotta kulturális és szabadidős lehetőségeket.

Kellemes és hasznos böngészést kívánok!
Köszönöm, hogy érdeklődésével megtisztelte honlapunkat.

Tisztelettel,

    

Ruzsics Ferenc
polgármester

Programnaptár
Hírek, hirdetmények