Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Keszthelyi Életfa Óvoda Sopron utcai Tagóvodájának energetikai korszerűsítése (TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-00031)

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
A projekt címe: Keszthelyi Életfa Óvoda Sopron utcai Tagóvodájának
energetikai korszerűsítése

A projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-00031
Támogatás összege: 67.577.767 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés tervezett dátuma: 2018. október 31.


ÖSSZEFOGLALÓ:

A projekt célja:
A Keszthelyi Életfa Óvoda Sopron utcai Tagóvoda hatékony energiahasználatának, racionális energiagazdálkodásának elősegítése, a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő épületeinek energiahatékonyságot célzó fejlesztése, amely a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálja.

A fejlesztés műszaki-szakmai tartalma:
A fejlesztés a Keszthelyi Életfa Óvoda Sopron utcai Tagóvoda két épületének energetikai korszerűsítését célozza, melynek során az önkormányzati tulajdonban álló épületek külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos külső oldali hőszigetelés, padlás hő- és vízszigetelése), és a nyílászárók cseréje (az épület jelenlegi nyílászárói nem felelnek meg a TNM rendelet hatályos szabályozásának) tervezett. Műszaki ellenőr felügyelete mellett sor kerül a fűtési rendszer korszerűsítésére, a hőleadó berendezések cseréjére, egyúttal pedig intelligens szabályozási rendszer alkalmazására.

Az előkészítés során energetikai szakértő került bevonásra, aki a helyi adottságokat, a célszerűség és a költséghatékonyság szempontjait figyelembe véve, energetikai felmérésen és számításokon alapuló javaslatokat nyújtott, melyek alapján kialakításra került a megvalósítani kívánt fejlesztés műszaki-szakmai tartalma. A projektnek nincs előre látható klímakockázata. A támogatási kérelem nem összetett projekt megvalósítására irányul, így épületenergetikai átvilágítás nem szükséges, ugyanakkor a jelenlegi állapotra vonatkozó energetikai tanúsítványok elkészítésre kerültek. A fejlesztendő épület nem áll műemléki vagy helyi védelem alatt, örökségvédelmi szempontból nem érintett, hasznos alapterülete meghaladja az 50 m2-t. A tervezett a felújítási arány (100%) meghaladja a TNM rendelet szerinti „jelentős felújítás” arányát. A fejlesztés révén elérhető eredmények várhatóan abszolút értékben csökkentik az országos üvegházhatású gázkibocsátást.

 

A MUNKA MENETE, AKTUALITÁSOK:

2018. szeptember:
A munkák elkészültek, a műszaki átadás-átvétel rendben lezajlott.

2018. augusztus:
Megkezdődött az épület előtti járda bontása és az akadálymentes rámpa kivitelezése. Készül az akadálymentes wc, és burkolási munkák zajlanak az épületben. A hátsó épület lapostető-szigetelése elkészült, itt már átadták a termeket, és a gyerekek a hátsó udvart is használhatják.

2018. július:
A kazánházban részbeni gépészeti szerelés zajlott, illetve villanyszerelési munkákat végeztek. Az épületek hőszigetelése szakaszosan haladt. A hátsó magastetőn lévő léc és cserép bontása megtörtént, majd megkezdték a cserepezést. A nyílászárókat folyamatosan cserélték. Beszerelték a kazánt és a turbó kéményt is. Kibontották az új ajtónyílást és elbontottak egy belső választfalat.

2018. június:
A hátsó épület fali szigetelésével megkezdődött a munka. Az óvoda a munkálatok közben is zavartalanul üzemel.


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:
C TÍPUSÚ TÁJÉKOZTATÓ TÁBLA
ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK:
2018.10.29. KESZTHELY.HU: Energetikai fejlesztések keszthelyi közintézményeken
2018.10.30. ZALAI HÍRLAP: Megújultak az épületek, kevesebb lesz a rezsiköltség két keszthelyi intézményben
2018.10.30. KESZTHELYI TELEVÍZIÓ:
2018.11.01. NYUGAT-BALATONI SZUPERINFÓ:
2018.11.02. BALATONI KRÓNIKA: Intézményi energetikai fejlesztések
2018.11.27. HÉVÍZ, KESZTHELY ÉS VIDÉKE

Galéria
Programnaptár
Hírek, hirdetmények