Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Keszthely Zöld Város (TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00003)

 

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
A projekt címe: Keszthely Zöld Város
A projekt azonosítószáma: TOP-2.1.2-15-ZA1-2016-00003
Támogatás összege: 1.000.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés tervezett dátuma: 2019. augusztus 31.

 

EGYMILLIÁRD FORINT A ZÖLDEBB KESZTHELYÉRT

 

Egymilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert Keszthely önkormányzata a nagyszabású „Keszthely zöld város” elnevezésű projektjére, melynek keretében a település több pontján fejlesztik, bővítik a zöldterületeket és különböző szabadtéri rekreációs lehetőségeket is kialakítanak. Az újabb pályázati sikert, a város jelenlegi legnagyobb projektjét Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Zala megye fejlesztési miniszteri biztosa és Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere jelentette be pénteki közös sajtótájékoztatóján.

 

Keszthely Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Zöld város kialakítása” (TOP-2.1.2-15-ZA1) megnevezésű felhívására nyújtotta be pályázatát, melyen kereken egymilliárd forint európai uniós támogatást, az összköltség száz százalékát nyerte el.

 

A beruházás Keszthely történelmi városmagját öleli fel a Festetics-kastély parkjától egészen a Balaton-parti vasútvonalig: érinti a város főterét, a sétálóutcát, a Kastély utcát, a Zeppelin teret, a KRESZ-parkot és környezetét, valamint természetesen Keszthely legnagyobb zöldterületét, a Helikon parkot is. Utóbbi helyen a növényzet teljes megújítása és bővítése mellett tanösvényt, futópályát, játszótereket, sportpályákat is kialakítanak. A Zeppelin téren olvasókert és játszótér létesül, illetve teljesen átalakul a parkoló, a KRESZ-parkban pedig sport- és rekreációs létesítmény kap helyet. Minden helyszínen a zöldfelület jelentős, látványos bővítését valósítja meg az önkormányzat. Emellett a projekt – ahol szükséges – burkolatok kialakítását, felújítását, csapadékvíz-elvezetést, utcabútorok beszerzését, térfigyelő rendszer kiépítését és a közvilágítás korszerűsítését is tartalmazza.

A beruházás várhatóan 2019 második felében fejeződik be.

 

A fejlesztés eredményeként a belvárosi terek élhetőbbé, kellemesebb klímájúvá, zöldebbé válnak, a közlekedés és parkolás racionalizálása pedig elősegíti majd a városközpont könnyebb megközelítését.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

 

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

 

 

GALÉRIA:

Programnaptár
Hírek, hirdetmények