Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti szempontból fenntartható családbarát attrakciófejlesztése (TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00011)

2018-06-01

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
A projekt címe: Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti
szempontból
fenntartható családbarát attrakciófejlesztése
A projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00011
Támogatás összege: 288.223.133 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés tervezett dátuma: 2021. március 31.

A projekt célja a keszthelyi Városi strandon kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések révén családbarát és nagy vonzerővel bíró, attrakcióértékű fejlesztések végrehajtása. A turisták igényeire fókuszáló projekt, az új turisztikai attrakciók eredményeképpen pozitívan befolyásolja a célcsoportok településen eltöltött idejének minőségét és hosszát. A fejlesztés valós turisztikai vonzerővel rendelkezik, hiányzó turisztikai kínálati elemet valósít meg. A fejlesztések egyértelműen hozzájárulnak a szolgáltatási hiányosságok csökkentéséhez. A tervezett fejlesztés kimutatható gazdaságfejlesztési hatással bír Keszthelyen és térségében. A fejlesztés hozzájárul a térség turisztikai arculatának erősítéséhez, a korábban megvalósult attrakciók látogatottságának növeléséhez. Korábbi EU-s programból támogatott fejlesztéshez, és más turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódik.

A projekt műszaki-szakmai tartalma és eredményei:

- Új 416 m2-es napozóstég kialakítása a vízi turizmus fejlesztése, a térség természeti adottságaira épülő aktív turisztikai kínálatának bővítése érdekében.

- Az új építésű stég közelében egy vízi játszópark kerül telepítésre a hozzá tartozó kiegészítőkkel együtt. Alapvetően a 8 évnél idősebbeket fogja kiszolgálni a játszópark. Az elemek kiemelt minőségű, szövet erősítésű PVC anyagból készülnek.

- Felújításra kerül a 403 m2-es hátsó bejárati épület, az épületben két pénztár létesül, kialakításra kerül az épület bejárat felőli szárnyában elsősegély helyiség, tárolók, vizesblokk, akadálymentes wc és egy 20 m2-es ajándékbolt. Az épület keleti két traktusa raktárként fog szolgálni a strandi eszközök, mobil berendezések szezonon kívüli tárolására.

- A strand középső részén található lapostetős nyitott épület is megújításra kerül. Az épületben lesz baba-mama szoba pelenkázóval, gyermekjátszó és animációs helyiség, gyerek WC, új családbarát öltözőkabinok, a vizimentők részére egy pihenőhely valamint a strandkönyvtár is itt kap helyet.

- A sportpályák dél-nyugati oldalára egy új építésű, könnyűszerkezetes vizesblokk készül. A vizesblokkban férfi és női wc-k, mosdók, zuhanyzók, valamint akadálymentes wc, zuhanyzó és mosdó (egy helyiségben) kerül kialakításra.

- A meglévő napelemes rendszer kibővítése is megvalósul a projekt keretében az energiaköltségek csökkentése érdekében.

- A projekt eredményeinek népszerűsítésére 5 marketingkampány lefolytatása a célcsoportokhoz kapcsolódóan.


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

GALÉRIA: