Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti szempontból fenntartható családbarát attrakciófejlesztése (TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00011)

Időpont: 2017. 06. 03.

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
A projekt címe: Keszthelyi Városi Strand társadalmi és környezeti
szempontból
fenntartható családbarát attrakciófejlesztése
A projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00011
Támogatás összege: 288.223.133 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés tervezett dátuma: 2019. november 30.

 

A projekt célja a keszthelyi Városi strandon kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések révén családbarát és nagy vonzerővel bíró, attrakcióértékű fejlesztések végrehajtása. A turisták igényeire fókuszáló projekt, az új turisztikai attrakciók eredményeképpen pozitívan befolyásolja a célcsoportok településen eltöltött idejének minőségét és hosszát. A fejlesztés valós turisztikai vonzerővel rendelkezik, hiányzó turisztikai kínálati elemet valósít meg. A fejlesztések egyértelműen hozzájárulnak a szolgáltatási hiányosságok csökkentéséhez. A tervezett fejlesztés kimutatható gazdaságfejlesztési hatással bír Keszthelyen és térségében. A fejlesztés hozzájárul a térség turisztikai arculatának erősítéséhez, a korábban megvalósult attrakciók látogatottságának növeléséhez. Korábbi EU-s programból támogatott fejlesztéshez, és más turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódik.

A projekt műszaki-szakmai tartalma és eredményei:

- Új napozóstégek/teraszok kialakítása a vízi turizmus fejlesztése, a térség természeti adottságaira épülő aktív turisztikai kínálatának bővítése érdekében (400 m2).
- Meglévő hídszerkezet felújítása: a fürdőhely komplex, egységes arculatú strandkiegészítő létesítményének felújítása, kapcsolódva a műemléki védettségű Szigetfürdőhöz (110 m2).

- A projekt eredményeinek népszerűsítésére elvégzendő marketingkampányok lefolytatása a célcsoportokhoz kapcsolódóan (5 db).
- Vízimentők részére torony kialakítása/építése a vízi mentéshez szükséges feltételek megteremtése érdekében (5 db).
- Meglévő bejárati épületek komplex, egységes arculatú építészeti felújítása/átalakítása (515 m2).
- Homokos lidó kialakítása a meglévő partvédelmi betonsáv bontásával, cölöpös partvédelemmel a kijelölt strandi vízfelület és a hozzá kapcsolódó vízparti területek kapcsolódásának (1.012 m3).
- Fedett kerékpártároló kialakítása a strand területén (80 m2).
- Ajándékbolt kialakítása a déli bejárati épületben, akadálymentes megközelíthetőséggel (15 m2).
- Család- és gyermekbarát helyiségek kialakítása (100 m2).
- Egy strandröplabda- és három streetballpálya, illetve a hozzá tartozó lelátó építése az aktív sportos strandélet infrastrukturális feltételeinek a megteremtése érdekében (2.235 m2)
- Új szárazföldi játszótér építése a strand területén a család- és gyermekbarát projektelemek megvalósítására a fejlesztett turisztikai attrakcióhoz kapcsolódóan (1 db).
- Korosztályok szerint kialakított vízi játszó/kalandparkok létesítése (2 db).
- Új építésű szociális blokk kialakítása, napelemmel, akadálymentesítéssel az aktív turisztikai kínálatának bővítése érdekében a sportpályákhoz kapcsolódóan (75 m2).


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:
 

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK:
 

 

GALÉRIA:

Programnaptár
Hírek, hirdetmények