Helyi gazdaságfejlesztés megvalósítása a keszthelyi Reischl-sörház barokk szárnyában (TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-00003)


 

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
A projekt címe: Helyi gazdaságfejlesztés megvalósítása
a keszthelyi Reischl-sörház barokk szárnyában

A projekt azonosítószáma: TOP-1.1.3-15-ZA1-2016-00003
Támogatás összege: 249.731.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés tervezett dátuma: 2018. november 30.

 

A fejlesztés során a helyi termelők helyi piacra jutásának támogatása valósul meg üzlethelyiség, szövetkezeti bolt kialakításához kapcsolódó infrastruktúra kiépítésével, ezzel összefüggésben a helyi termékek piacra jutását segítő agrárlogisztikai fejlesztések gyűjtőpont (hub) jellegű megvalósításával. A gyűjtőpont több helyi vállalkozás kiszolgálására irányul, élelmiszer-feldolgozást célzó fejlesztés nem történik. A projekt egy kihasználatlan, funkcióját vesztett, leromlott állapotú ipari műemléki épületben valósul meg. Az épület egy elkülönülő részének felújításával lehetőség nyílik a helyi mezőgazdasági termelők termékeinek rövid ellátási láncon keresztül, a lehető legrövidebb úton a fogyasztókhoz történő eljuttatására.

A termelést követő műveletekhez, a mezőgazdasági termékek kezeléséhez, azaz hűtéshez, tároláshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó infrastruktúra kiépítésével biztosítható azok szolgáltatásként történő kiajánlása. A meglévő épület helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása a projekt elválaszthatatlan részét képezik. A fejlesztéshez nélkülözhetetlen eszközök beszerzése is a pályázat részét képezi. Önálló gépészeti beszerzések a szövetkezeti boltban történő értékesítés szükséges kellékei. Az üzletberendezés: bemutató- és kínálópultok, mérlegek, pénztárgépek, számítógépek, a termelést és a személyesség biztosításának megteremtése érdekében a termelőt is bemutató digitális formában rögzített képi, mozgóképi dokumentációknak a vásárlók részére való közvetítését lehetővé tevő eszközök.

A projektben tervezett vagyonvédelmi szempontok is maximálisan teljesíthetőek. Az akadálymentesítés, igazodva a társadalmi elvárásokhoz, az összes érintett fogyatékossági csoportra vonatkoztatva maradéktalanul megvalósításra kerül az esélyegyenlőség elveit figyelembe véve. Az épület utcafronti főbejáratának és a belső udvarra néző közös fedett közlekedőből nyíló helyiségek bejáratainak, beleértve a szociális helységeket is, fizikai és infokommunikációs komplex akadálymentesítése megvalósításul. A mellékhelyiségek szintén komplex módon akadálymentesítve lesznek.

Műszaki tartalom:
- üzlethelyiség, szövetkezeti bolt kialakításához kapcsolódó infrastruktúra kiépítése agrárlogisztikai fejlesztések gyűjtőpont (hub) jellegű megvalósításával közösen;
- a mezőgazdasági termékek kezeléséhez, azaz hűtéshez, tároláshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó infrastruktúra kiépítése;
- a Reischl-féle sörházépület elkülönülő részének felújítása, szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása;
- a fejlesztéshez nélkülözhetetlen eszközök beszerzése, önálló gépészeti beszerzések, a szövetkezeti boltban történő értékesítés szükséges kellékei: üzletberendezés bemutató, kínáló pultok, mérlegek, pénztárgépek, számítógépek, a termelést és a személyesség biztosításának megteremtése érdekében a termelőt is bemutató, digitális formában rögzített képi, mozgóképi dokumentációknak a vásárlók részére való közvetítését lehetővé tevő eszközök, valamint vagyonvédelmi eszközök (kamerák, riasztók) beszerzése.

Eredmények:
A projekt során megvalósításra kerül a keszthelyi Reischl-sörház Deák Ferenc utcai barokk szárnyának felújítása, összesen 246 m2 területen.
Az épületben helyet kap egy 57,78 m2-es, illetve egy 26,73 m2-es üzlettér, egy 16,30 m2-es raktár, egy 26,33 m2-es tároló, egy 19,04 m2-es csomagoló, egy 17, 58 m2-es hűtő, egy 52,02 m2-es közlekedő, valamint egy 30,21 m2-es szociális helyiség.


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:
 

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK:
 

 

GALÉRIA:

Programnaptár
Hírek, hirdetmények