Keszthely hazavár! – ifjúságot segítő támogatási program (EFOP-1.2.11-16-2017-00023)

Időpont: 2018. 03. 01.

Kedvezményezett: Keszthely Város Önkormányzata
A projekt címe: Keszthely hazavár! – ifjúságot segítő támogatási program
A projekt azonosítószáma: EFOP-1.2.11-16-2017-00023
Támogatás összege: 199.701.728 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Befejezés tervezett dátuma: 2021. október 31.


 

INDUL A KESZTHELY HAZAVÁR! PROGRAM


A keszthelyi önkormányzat elkötelezett a város demográfiai helyzetének javítása mellett, ezért is indítja útjára a „Keszthely hazavár!” elnevezésű programot, melynek megvalósítására 199,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán. Ennek keretében kedvezményes lakásbérleti lehetőséggel, képzésekkel és széles körű segítségnyújtással igyekeznek megszólítani a fiatalokat.

A program célja a Keszthelyen élő, innen elszármazott, illetve itt letelepülni szándékozó fiatalok lakhatási körülményeinek javítása, számukra kedvező lehetőségek biztosítása annak érdekében, hogy mind többen döntsenek úgy: érdemes Keszthelyen letelepedni, családot alapítani, jövőt tervezni. A fiatalok igényeihez illeszkedő ösztönzési rendszer részleteit, az egyes programelemeket a projekt keretében elkészülő ifjúsági cselekvési terv tartalmazza majd.

A nyertes pályázat révén 14 lakást újít fel az önkormányzat, mely kedvező lakhatási megoldást biztosít egyedülálló fiatalok és fiatal párok számára. Összesen huszonketten részesülhetnek ebben a kedvezményben, hogy a teljesen felújított és berendezett lakásokban bérletidíj-mentesen, csak a rezsidíj fizetése ellenében lakhatnak.

A megvalósítás három éve alatt a program számos életpálya-tervezést segítő szolgáltatást is nyújt a pályakezdő fiatalok számára. Ennek középpontjában olyan elemek szerepelnek, mint a pályaválasztás támogatása, munkaerőpiaci ismeretek bővítése, valamint önéletrajz és motivációs levél készítésében való segítségnyújtás. Az életpálya-tervezést előadássorozat is segíti a legkülönbözőbb – például vállalkozási és álláskeresési ismeretek, a hazatérés személyes tapasztalatai, civil aktivitás – témákban.

A 2021 őszén záruló, EFOP-1.2.11-16-2017-00023 azonosítószámú projekt – melynek keretében legalább félezer fiatalt tervez megszólítani az önkormányzat – a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

 

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

 

GALÉRIA:

 

Programnaptár
Hírek, hirdetmények