Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Népszámlálás

Ha még nem vett részt a népszámlálásban, jelentkezzen a

Keszthelyi Polgármesteri Hivatalban 2022. november 21 - 28 között!

A pótösszeírásban azoknak kell részt venniük, akik sem online, sem számlálóbiztos segítségével nem töltötték ki a kérdőívet.

Pótösszeírás a  Keszthelyi Polgármesteri Hivatalban személyesen az alábbi időpontokban:

november 21-én hétfőn 8.00 órától 12.00 óráig,

november 22-én kedden 8.00 órától 12.00 óráig,

november 23-án szerdán 8. 00 órától 12.00 óráig és 13.00 órától 17.00 óráig,

november 24-én csütörtökön 8.00 órától 12.00 óráig

november 28-án hétfőn 8.00 órától 12.00 óráig

Telefonon a következő számokon: 505-524 és 505-559

november 25-én pénteken 8.00 órától 12.00 óráig

november 26-án szombaton 8.00 órától 12.00 óráig

november 27-én vasárnap 8.00 órától 12.00 óráig

 

 

 

 

 

A népszámlálás 2022. október 1. és 2022. november 28. közötti időszakban történik.

2022-ben 16. alkalommal rendeznek Magyarország területén teljes körű népszámlálást. Ez egy olyan egyedülálló statisztikai adatfelvétel, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. Az egyetlen olyan adatforrás, amely teljes körű képet nyújt a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

A népszámlálást megelőzően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a népszámlálás részleteiről, a válaszadás módozatairól (pl. az online internetes kitöltéshez szükséges egyedi azonosítóról) felkérő levelet fog küldeni valamennyi magyarországi címre. A felkérő levél nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a pontos felkérés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek.

A népszámlálásra vonatkozó legfontosabb szabályokat, beleértve a gyűjtendő adatok körét, a 2022. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény (népszámlálási törvény) írja elő. A népszámlálási törvény szerinti adatszolgáltatás – az egészségügyi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.

Az adatgyűjtés a mai kor igényeinek megfelelően három módon teljesíthető, egyrészt az interneten a kérdőívek önálló kitöltésével, valamint elektronikus eszközöket használó számlálóbiztosok közreműködésével valósul meg, papír alapú kérdőívek nélkül az alábbiak szerint:

    2022. október 1. és október 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2022. október 16. éjfélig fogadja el!)

    2022. október 17. és november 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azon lakosok körében, akik nem töltötték ki az online kérdőívet)

    2022. november 21. és november 28. között: pótösszeírás-polgármesteri hivatalban (azon kimaradt lakosok körében, akik az előző két lehetőség közül egyikkel sem éltek)

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azok összesített formában kerülnek nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

További információ:

https://nepszamlalas2022.hu/

Felhívás

a 2022. évi népszámlálásban közremüködő számlálóbiztosok jelentkezésére

Követelmények a számlálóbiztossá váláshoz:

  • nagykorú, cselekvőképes személy,
  • saját eszköz megléte, internetelérés a felkészüléshez (PC, laptop, tablet stb.),
  • e-mail-cím, telefonszám.

A kiválasztásnál előnyt jelent:

  • legalább középfokú végzettség,
  • magabiztos számítógépes ismeret,
  • megfelelő tájékozódási, térképkezelési képesség,
  • az összeírás területén való helyismeret,
  • rugalmas időbeosztás és állandó elérhetőség.

A szerződéskötés feltétele:

  • a jelentkező kiválasztása,
  • az e-learning formában megvalósuló képzés sikeres teljesítése.

A 2022. évi népszámlálás települési munkáiban részt vevők feladatainak díjtételei a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. számú melléklete tartalmazza.

FONTOSABB TUDNIVALÓK:

A munkavégzés időtartama: 2022. október 17. – november 20.

A számlálóbiztos feladata a körzeteinek bejárása, a körzeteihez tartozó, az internetes önkitöltési időszakban le nem zárt címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, valamint a címek pontosítása, az esetleges új címek felvétele.

 A számlálóbiztosnak jelentkezőknek megbízásuk előtt, e-learning rendszerben történő egyéni felkészülést követően vizsgát kell tenniük. A sikeres vizsga letétele után kerülhet sor a megbízási szerződés megkötésére!

A számlabiztosok munkájukért megbízási díjban részesülnek.

Amennyiben Ön a fenti feltételeknek megfelel, és 2022. évi Népszámlálás lebonyolításában számlálóbiztosként közreműködne, kérem, hogy a letölthető vagy a Keszthelyi Polgármesteri Hivatal portáján (8360 Keszthely, Fő tér 1.) átvehető JELENTKEZÉSI LAPOT kitöltve, vagy ennek hiányában nevét, elérhetőségét a jegyzo@keszthely.hu elektronikus címre küldje meg, vagy személyesen adja le a Polgármesteri Hivatalban.

További információ: https://www.ksh.hu/szamlalobiztostoborzas

Adatkezelési tájékoztató

 

 

 

Dr. Gábor Hajnalka jegyző
Helyi népszámlálási felelős

 

 

Programnaptár
Hírek, hirdetmények