Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Alapellátási Intézet

Alapellátási Intézet
Intézményvezető: Keszte Gábor
Címe: Keszthely, Sopron u. 2.
Telefonszám: 83/515-060, 83/515-050, 83/311-130
E-mail: alapellatas@keszthelynet.hu
 

 

Keszthely Város Önkormányzata Alapellátási Intézete
tájékoztatója

Tisztelt Keszthelyi Lakosok!


Az ALI fokozottan fertőzésveszélynek kitett munkahely. Kerülni kell, hogy egyszerre nagyobb létszámú beteg tartózkodjon az intézetben, illetve, hogy fertőzés gyanús ellátásra szoruló lépjen be az intézet területére. Ez nem csak a saját érdekünk, mivel egy esetleges fertőzés behurcolása a város egész egészségügyi alapellátási rendszerét is veszélyeztetheti. A kialakult járványügyi helyzetre tekintette, összhangban az állami és a szakmai ajánlásokkal felhívom Keszthely város lakosságának figyelmét az alábbiakra:
• Háziorvosához, gyermekorvosához, fogorvosához személyesen csak abban az esetben forduljon, ha tünetei alapján az ellátás nem halasztható, illetve nem szenved akut légúti fertőzésben (láz, köhögés, légszomj). Ilyen esetben keresse orvosát telefonon a megszokott rendelési időben! Rendelési idők és elérhetőségek Keszthely Város honlapján találhatók:
https://www.keszthely.hu/…/egeszsegugy…/alapellatasi-intezet
• Recept igényeikkel telefonon keressék orvosukat, aki azt elektronikusan eljuttatja a gyógyszertárakba, így emiatt nem kell személyesen bejönni az intézetbe.
• A lejáró hivatalos okmányai érvényességi idejének a meghosszabbítása a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig lehetséges, így nem kell emiatt orvosát keresnie.
• A keresőképtelenségre vonatkozó orvosi igazolások kéthetenként kiállítását felfüggesztették, így tartós betegállomány esetén nem kell emiatt orvosát keresnie.
• A fogorvosi ellátások sürgősségi ellátásokra korlátozódnak, a már előjegyzett időpontokról is egyeztessen telefonon fogorvosával!
A könnyebb eligazodás, tájékoztatás érdekében az intézetben betegirányítók fogják Önöket fogadni, akik tájékoztatást adnak az ellátási lehetőségekről, a teendőkről. Kérem, kövessék utasításaikat, kéréseiket.
Továbbra is kiemelten fontos a megelőzés, kérem, tartsák be a vonatkozó javaslatokat!

Keszthely, 2020. március 16.

Keszte Gábor
Intézetvezető

 

Keszthely Város Önkormányzata intézményrendszerének egyik tagja az Alapellátási Intézet (ALI), az egykor SZTK néven közismertté vált intézmény. Az Alapellátási Intézetben 11 háziorvosi, 5 házi-gyermekorvosi, és 4 fogászati rendelő kap helyet, melyeknek rendelkezésre állási idejükön kívüli időpontokban, fogászatot tekintve hétvégén és ünnepnapokon 8-12 óráig, az intézet gondoskodik az ügyelet megszervezéséről. Továbbá az intézmény keretein belül működik a védőnői szolgálat, 6 fő területi védőnő, és 5 iskolavédőnő alkalmazásával. Az intézményben önálló vállalkozásként üzemel egy patika (Ezüstsirály Gyógyszertár) és egy fogszabályozási szakrendelés is. 

 

Lakossági Tájékoztató

            
2010. február 1-től a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztosításának javítása érdekében  az Országos Mentőszolgálat, a Központi ügyelet, és a Városi Kórház Keszthely Sürgősségi Osztálya egységes riasztási rendszert működtet, amely biztosítja, hogy a beteg a legrövidebb idő alatt az egészségügyi állapota által indokolt szinten kerüljön ellátásra.
A korábbi gyakorlattal ellentétben fenti időponttól a Központi ügyelet hívásait az alábbi hívószámon kell bejelenteni: 92/321-000
Bejelentéskor a mentésirányító/ügyeleti diszpécser egységes kikérdezési és szakmai elvek figyelembevételével dönt a riasztandó egységről (kivonuló ügyeleti szolgálat, kiemelt mentőegység, esetkocsi, rohamkocsi). A mentésirányító  a rendelkezésre álló információk alapján a beteg helyéhez legközelebbi és legmegfelelőbb egységet küldi a beteg segítségére. Amennyiben a bejelentéskor egészségügyi tanácsra van szüksége, az irányító ebben az esetben is a segélyhívó rendelkezésére áll.  


Az Ön teendői:
1. Hívja a 92/321-000 telefonszámot
2. Mondja el panaszát
3. Válaszoljon az irányító minden kérdésére
4. Szükség esetén nyújtson segítséget a mentésirányító utasításának megfelelően

Ezt követően a mentésirányító küldi a megfelelő sürgősségi egységet, tanácsot ad.
Járó betegek részére az ügyeleti ambulancia továbbra is igénybe vehető, hétköznap16 órától másnap reggel 8 óráig, hétvégén, és ünnepnapokon 8 órától másnap reggel 8 óráig az alábbi helyen:
8360 Keszthely, Sopron u. 2.

Programnaptár
Hírek, hirdetmények