Újévi fogadás Keszthelyen

2020-01-10

„Új év, új évtized és új önkormányzati ciklus elején tartunk, ilyenkor számot vetünk az eddigi eredményeinkről, célokat tűzünk ki és megtervezzük az előttünk álló, elvégzendő feladatokat.” – ezzel a gondolattal kezdte újévköszöntő beszédét Nagy Bálint Keszthely Város Polgármestere, aki ma tartotta újévköszöntő fogadását a Balaton Színházban. Beszédében megköszönte mindazok segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy most polgármesterként állhat itt.

A rendezvényre meghívást kaptak többek között a megye egyházi, politikai közigazgatási vezetői, a térség polgármesterei és közéleti szereplői. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Vigh László országgyűlési képviselő, a térség polgármesterei.
Nagy Bálint polgármesteri köszöntőjében megfogalmazta azokat a célokat, melyek meghatározzák a városvezetés következő éveinek munkáját. Az idei év legfontosabb feladatának egy szilárd alapokon nyugvó, a keszthelyi emberekre támaszkodó, erős város alapjainak felépítését tartja, amire a következő évtizedekben maradandót lehet majd építeni. Ennek megvalósításához szakítani kell a berögzült, rutinszerűen végrehajtott folyamatokkal és helyette életképes, lendületes, terveket kell alkotni.
A célok megvalósításában nagyban számít képviselőtársaira, a térség országgyűlési képviselőjére, a Magyar Turisztikai Ügynökségre, a partner önkormányzatokra, és a keszthelyi vállalkozásokra is! „Együttműködve, közös erővel sokat tudunk tenni azért, hogy Keszthely méltó helyen legyen elismerve a kulturális, történelmi és földrajzi adottságainak megfelelően.”
Keszthely fontos időszak és jelentős fejlesztések előtt áll, de mindezek mellett sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jövőben a közösségépítésre. Nagy Bálint kiemelte, hogy ebben a munkában nagyban számít a fiatalok részvételére a közéletben.
A városfejlesztés mellett, a környezetvédelem és a fenntarthatóság szintén kiemelt helyen fog szerepelni a feladatok elvégzése során, mely területnek külön felelőse is lesz.
Nagy Bálint a beszéd végén kitért arra, hogy sok csalódás és kudarc érte már a keszthelyiek többségét, mely sokszor rányomta bélyegét a közösségi élet hangulatára is, de most ezen is változtatni fognak!
Polgármesteri munkájának legfontosabb célkitűzése, hogy visszaadja a keszthelyi emberek számára a városunkba vetett hitet.
Ezt követően Balaicz Zoltán, a megyeszékhely Zalaegerszeg polgármestere mondott pohárköszöntöt, együttműködéséről támogatva a keszthelyi városvezetést.
A rendezvényen a Keszthelyi Jazz Műhely szórakoztatta a vendégeket.