Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Új közlekedési és turisztikai rendszer épül Keszthelyen

Időpont: 2010. 11. 19.

A Fő tér rekonstrukció kapcsán felmerülő új közlekedési és turisztikai információs rendszer létrehozását vitatták meg a Projektfejlesztő Műhely tagjai legutóbbi ülésükön.

projektmuhely_tablak.jpgKeszthely lakói sokat hallhattak már a közeljövő nagy változásait elhozó Fő tér átalakításról. A beruházásnak számos olyan részlete van, amit még pontosabban ki kell dolgozni. Ezek közé tartozik a nagy mértékben átalakuló közlekedési rendszer és a turisztikai információk elhelyezésének kérdése. A projektfejlesztő műhely résztvevői ezeket a kérdéseket beszélték meg Németh Gábor főépítész vezetésével.

A jelenlegi tájékoztató rendszert korszerűsíteni kell és az új forgalmi rendszernek megfelelően kell átalakítani. A műhelytagok a megbeszélést könnyítve az új Fő teret ábrázoló makett mellett folytatták az eszmecserét. Németh Gábor főépítész bemutatta a főbb változásokat, melyek érintik a területet.

A megbeszélésen felmerültek a kerékpáros közlekedést érintő kérdések, valamint a turisták informálását segítő tájékoztató táblák kihelyezésének témája. A tervek között szerepel egy olyan információs pont kialakítása a téren, amelyen megjelennének a különböző rendezvények, programok, helyszínek adatai, segítve a városba érkező turista eligazodását. A közlekedésben beálló nagy mértékű változtatásokat pedig az itt élőknek is meg kell majd tanulniuk, ha elkészül az új Fő tér.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)

Kapcsolódó írások:
Közösek a célok - lakossági fórum a belvárosról
Még az idén elkezdődik a belváros-program
Megsokszorozni a sikert
Indul a belváros-program Keszthelyen
Zöld út a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének
Az elmúlt évek legjelentősebb iskolafejlesztése Keszthelyen

Programnaptár
Hírek, hirdetmények