Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

TÁJÉKOZTATÓ 2021. április 30.

Időpont: 2021. 04. 30.

Tisztelt Keszthelyiek!

✅A hivatalos tájékoztatás szerint Keszthelyen az igazolt Covid fertőzöttek száma a mai napon 34 fő. Járványügyi megfigyelés alatt áll 11 fő.
✅A keszthelyi Rendelőintézet vezetőjének tájékoztatása szerint a mai napon közel 300 fő kapott első körben Pfizer oltást a kórházi oltópontokon. A háziorvosi rendelőkben ezen a héten második körös oltások történtek, illetve lehetőség van első körös Sinopharm oltásra is. ℹAz online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja).
Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.
ℹItt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
✅Az Életfa Óvoda minden tagóvodája várja a gyermekeket.
✅A keszthelyi általános iskolákban továbbra is fennakadás nélkül folyik az alsó tagozatos diákok jelenléti oktatása. A felső tagozatosok továbbra is digitális oktatásban vesznek részt.
✅A Szivárvány Bölcsőde működik, nincs beteg sem a dolgozók, sem a gyerekek között.
✅Városunk idősotthonában az EMMI minisztere feloldotta az intézmény elhagyási és látogatási tilalmat. Ez azt jelenti, hogy 2021. április 30-tól az intézménybe azok a látogatók jöhetnek be, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, illetve az általuk felügyelt 18 éven alatti személy is, akinek nincs védettségi igazolványa (pl.: unoka). Az intézményt az a lakó hagyhatja el, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. A korlátozások feloldásáról minden hozzátartozót értesítettek!
✅A Kormány legújabb intézkedéseiről az alábbi linkeken tájékozódhat:
Kérem a lakosságot, hogy május 1-én fokozottan figyeljenek a közterületeken a járványügyi előírások betartására!
Kérem, aki még nem tette meg, regisztrálja magát a védőoltásra!
Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!
Nagy Bálint, Keszthely polgármestere
Programnaptár
Hírek, hirdetmények