Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

TÁJÉKOZTATÓ 2020. november 27.

Időpont: 2020. 11. 30.

Tisztelt Keszthelyiek!

✅A hivatalos adatok szerint a mai napon Keszthelyen 139 fő igazolt Covid fertőzött van. Járványügyi megfigyelés alatt 89 fő áll.

✅Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.

Ismét felajánlja segítségét a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

✅A keszthelyi óvodákban az alábbiakról kell beszámolni:

A Tapolcai úti óvodában 2 fő pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt, így az óvodát december 4-ig zárva tartjuk.

A Vörösmarty utcai óvodában egy óvodapedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt, ennek megfelelően egy óvodai csoportot nem tudunk fogadni. A szülők tájékoztatása, természetesen azonnal megtörtént.

Az óvodapedagógusok és a dolgozók teljes körű járványügyi tesztelése megtörtént.

✅A keszthelyi iskolákban a dolgozók szinte teljes körű tesztelése megtörtént.

📌A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában 2 fő pedagógus és 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt. Ugyanebben az intézményben 8 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

📌A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 4 fő dolgozó áll járványügyi elkülönítés és 6 tanuló járványügyi megfigyelés alatt.

📌Az Egry József Általános Iskolában 10 fő dolgozó és 3 tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt, járványügyi megfigyelés alatt van 24 tanuló.

📌A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben nincs új fertőzés.

📌A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában és az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában is megtörtént a dolgozók teljes körű tesztelése, szerencsére sem a dolgozók, sem a tanulók között nincs fertőzött.

📌A Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában minden dolgozó szűrése megtörtént, 3 fő pedagógus és egy tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt, 9 tanuló pedig járványügyi megfigyelés alatt van.

✅ A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában 1 fő pedagógus és egy tanuló áll járványügyi elkülönítés alatt.

✅A Vajda János Gimnázium 7-8. osztályos tanulói jelenléti oktatásban vannak, az intézmény továbbra sem érintett a járványhelyzetben.

✅A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

📌Az Asbóth Sándor Szakiskolában 3 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

📌A Közgazdasági Szakiskolában nincsen a járványban érintett személy.

📌A VSZK-ban 1 tanuló áll járványügyi megfigyelés és egy fő pedagógus járványügyi elkülönítés alatt.

✅A Premontrei Szakgimnáziumban 1 fő pedagógus áll járványügyi elkülönítés és egy fő pedagógus járványügyi megfigyelés alatt.

✅Városunk Idősotthonában a 48 lakó járványügyi elkülönítése december 6-án lejár, szerencsére ők továbbra sem mutatnak tüneteket. A dolgozók teljes körű szűrése megtörtént, 2 kisegítő dolgozó elkülönítése feloldásra került, 6 szakdolgozó áll járványügyi elkülönítés alatt.

✅A Szivárvány bölcsődében is megtörtént a dolgozók tesztelése, szerencsére senki nem fertőzött, és a gyermekek körében sincsen Covid megbetegedés.

✅A héten egyeztettem a Keszthelyi Kórház vezetésével. Ugyan az önkormányzat nem a fenntartója az intézménynek, de felajánlottam a lehetőségeinkhez mért segítséget, amennyiben arra szükség van.

✅2020. november 24-től életbe lépett az idősek vásárlási sávját tételesen rögzítő kormányrendelet, amely szerint hétköznap reggel 9.00 – 11.00 óra között, illetve hétvégén reggel 8.00 – 10.00 óra között csak a 65 éven felüliek tartózkodhatnak az élelmiszerüzlet, drogéria, gyógyszertár területén. Az idősek ezen kívüli idősávban is vásárolhatnak, de akkor más korosztályokkal is találkozni fognak. Kérem Önöket, hogy egészségünk megóvása érdekében tartsák be a járványügyi előírásokat, szabályokat, hogy felelősségteljes viselkedésünkkel magunk is hozzájárulhassunk a járvány megfékezéséhez.

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere

Programnaptár
Hírek, hirdetmények