Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Tájékoztató 2020. november 20.

Időpont: 2020. 11. 20.

Tisztelt Keszthelyiek!

✅A hivatalos adatok szerint a mai napon Keszthelyen 112 fő igazolt Covid fertőzött van. Járványügyi megfigyelés alatt 73 fő áll.

✅Akik a járványhelyzet miatt segítségre szorulnak az ellátásukat illetően, azok a Polgármesteri Hivatalban a 83/505-518-as telefonszámon, illetve az ellatas@keszthely.hu e-mail címen tudnak jelentkezni.

✅Ismét felajánlja segítségét a rászorulók, idősek, karanténban lévők számára a Keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Keszthely Összefog csoport. Ha nincs segítő családtag bevásárláshoz, gyógyszerkiváltáshoz, csekkfeladáshoz, kérjenek segítséget tőlük bátran. Ifjúsági Kerekasztal részéről Horváth Tamás telefonszáma: 0670/3192-361. Keszthely Összefog csoport részéről Fábiánné Figder Nikolett telefonszáma: 0620/3488-750.

✅A keszthelyi bölcsődében és óvodákban szerencsére nincs igazolt megbetegedés, és megfigyelés alatt sincs sem gyermek, sem óvónő.

✅A keszthelyi iskolákban az alábbiak szerint változott a járvány-helyzet:

📌A Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájában az 1.d. osztály visszatérhetett a jelenléti oktatásba, a járványügyi megfigyelésük megszűnt, a járványügyi elkülönítés alatt álló pedagógus meggyógyult. Ugyanebben az intézményben 8 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

📌A Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai székhelyiskolájában 1 pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt, 3 fő pedagógus tesztelésre vár és 6 tanuló áll járványügyi megfigyelés alatt.

📌Az Egry József Általános Iskolában 1 pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt, 2 gyermek járványügyi megfigyelés alatt és 3 fő vár tesztelésre.

📌A Zöldmező Utcai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben szerencsére nincs új fertőzés.

📌A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában szerencsére sem a tanulók, sem a pedagógusok közül nem érintett senki.

📌Az Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában szerencsére sem a tanulók, sem a pedagógusok közül nem érintett senki.

📌A Család Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában 1 fő pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt.

📌A Keszthelyi Festetics György Zeneiskolában 1 fő pedagógus áll járványügyi elkülönítés alatt.

✅A város valamennyi középiskolájában rendben zajlik a digitális oktatás.

📌A Vajda János Gimnázium 7-8. osztályos tanulói jelenléti oktatásban vannak, az intézmény továbbra sem érintett a járványhelyzetben, ahogy a Premontrei Szakgimnázium sem.

✅ A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által fenntartott keszthelyi iskolákban a következő a helyzet:

📌Az Asbóth Sándor Szakiskolában 1 tanuló járványügyi megfigyelés alatt áll.

📌A Közgazdasági Szakiskolában 1 tanuló igazolt Covid fertőzött.

📌A VSZK-ban 1 pedagógus járványügyi megfigyelés alatt áll.

✅Városunk Idősotthonában a 64 lakóból 48 lakó járványügyi elkülönítés alatt áll, tüneteket nem mutatnak. 6 lakó 21 napja tünetmentes, így gyógyultnak tekintendő, 1 lakót ápolnak kórházban, 1 lakót pedig a saját otthonában.

A dolgozók közül 5 szakdolgozó és 2 kisegítő dolgozó áll járványügyi elkülönítés alatt.

✅2020. november 11-től Magyarországon kijárási tilalom van érvényben.

✅Kötelező a maszkviselés a Városi Piacon, a buszmegállókban, a temetőkben, a nyilvános közösségi tereken, mint játszóterek, kültéri fitnesz parkok, kutyafuttató. Valamint kötelező maszkot viselni, ha sorban állásra, várakozásra kényszerülünk köztereken, például gyógyszertár, posta, bankok előtt. Kötelező a maszk viselése a köznevelési intézmények előtti várakozás során is.

✅Az eddigi tapasztalatok jók, a keszthelyiek fegyelmezetten és szabály követően élnek, amelyet ezúton is köszönök Önöknek!

Valamennyi betegnek mielőbbi jobbulást kívánok!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere

Programnaptár
Hírek, hirdetmények