Hírek

Vasárnapig várja a látogatókat a Keszthelyi Sörfesztivál

Világos, barna, fekete és gyümölcssörök és egyéb különlegességek is szerepelnek a 4. Keszthelyi Sörfesztivál kínálatában. A Balaton-parton zajló program egészen vasárnapig várja a vendégeket. Az esemény célja megismertetni a kézműves söröket a helyiekkel és a turistákkal. A kóstolás mellett előadásokkal és koncertekkel is készülnek.
Jobbnál jobb söröket kóstolhatnak az érdeklődők. A fesztivál már a nyitónapon is nagy népszerűségnek örvendett, sokan érkeztek a Móló melletti sétányra. Családok és baráti csoportok is látogatják a rendezvényt. Vági István Budapesten él, azonban a nyarat mindig Balatonedericsen tölti. A keszthelyi sörfesztiválra is visszatérő vendég.

„Az előadó, aki elmondta nekünk, hogy a sörfogyasztást, azt hogy kell érteni nagyon jó volt, nagyon klassz volt. Már hallottam őt máshol a Balaton mellett szintén, és nagyon jól adta elő a dolgot. Kóstoltuk is a sörét és nagyon finom volt. És ez a sokféle sör íz ez nagyon jó. Imádom a sört, szeretem.”

A szervezők negyedik éve valósítják meg a fesztivált a keszthelyi helyszínen. Céljuk egy igazi gasztronómiai esemény létrehozása volt, amin mindenki megtalálhatja a számára megfelelő pavilont.

„Célunk a Balatonon a többi balatoni rendezvényünkkel is, hogy a kisüzemi, kézműves söröket népszerűsítsük, hogy ne csak a multi kínálatokkal találkozzanak a vendégek. Igaz a Balaton északi partja is, meg nagyobb része a borairól híres, erre mi megjöttünk a sörökkel, de ahogy elnézzük itt a nyitónapon is sokan vannak, úgyhogy van erre is kereslet, aminek nagyon örülünk.” - mondta el Kóczián László.

A helyszínen közel 30 kézműves sörfőzde található, akik a legkülönfélébb magyar, belga, cseh és német söröket kínálják. Nagyrészük Budapest környéki, de Sümegről, Balatonszentgyörgyről és Fótról is kitelepültek.

Néhányukkal először találkozhat a keszthelyi közönség. Ez a cég is most első alkalommal szerepel a rendezvényen. Többféle sört csapolnak, melyeknek véleményük szerint titka a minőségi alapanyagok használata.

„Ugye nagyon jó minőségű maláta elsősorban, nagyon jó minőségű komló, nagyon jó minőségű élesztő, ami ugye ilyen különböző kultúrákból származik, angol vagy amerikai vagy német vagy akármi, ami éppen szóba jön ugye a sörstílustól függően. Hát és kb ennyi. És ugye a víz, a víz az egyik legfontosabb alapanyag.” - ismertette Ádám András sörfőző.

A sörfőzők mellett természetesen a pecsenyések is helyet kapnak, a sütödéknél is nagy a választék. A Keszthelyi Sörfesztivál vasárnapig tart. Minden este előadással, sörkóstolókkal és fergeteges koncertekkel várják a kilátogatókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6239-vasarnapig-varja-a-latogatokat-a-keszthelyi-sorfesztival?fbclid=IwAR1_-h7sDm7wMZ7zu0954RjFaPj9k8xW9QwF6PQQlLZ49wsAzxZiueeezxk

<<< 337-348   349-360   361-372   373-384   385-396   397-408   409-420   421-432   433-444   445-456   457-468   469-480 >>>