Megújul az Ipartestület előtti parkoló

Időpont: 2019. 09. 03.

Mintegy 9 millió forintból újul meg az Ipartestület előtti parkoló. A terület rekonstrukcióját régóta kérik a keszthelyiek, így most az önkormányzat és az Ipartestület összefogásával egy 17 férőhelyes, térkövezett, részben aszfaltozott területet alakítanak ki. Mindemellett a parkoló mellett lévő járdát is felújítják.
Talajelőkészítési munkálatok zajlanak jelenleg az Ipartestület előtt lévő parkolóban. A terület felújítása régi vágya a keszthelyieknek, a murvás parkolóban ugyanis száraz időben a por, esőben pedig a sár és a pocsolyák okoztak problémát. A keszthelyi képviselőtestület az idei költségvetésben 7 millió forintot különített el a beruházásra, ezt az Ipartestület még 2 millióval egészítette ki.

„Évek óta gyűjtöttük rá a pénzt, hogy ha mi beszállunk – nem a miénk, de a mi érdekünk is, illetve a lakók érdeke, illetve az üzletek tulajdonosai, bérlői részére, hogy minél kulturáltabb kiszolgálat legyen. A Keszthelyi Ipartestület 139 éves már és az iparosok mindig letették a névjegyüket Keszthely városában építkezéseknél, szolgáltatásoknál. Most is egy ilyen közösségi összefogásra gondoltunk, hogy mi is segítjük a várost, mert ne csak elvárjunk, hanem adjunk is neki.” - mondta Nádler József, a Keszthelyi Ipartestület elnöke.

A parkoló felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatón Nagy Bálint elmondta, több lakossági panasz is érkezett az elmúlt években a terület állapota miatt. A mostani felújítás során a parkoló 165 négyzetméteren térkő, 450 négyzetéteren pedig aszfalt burkolatot kap. Ennek köszönhetően egy nagyjából 17 férőhelyes, komfortos, kulturált parkoló áll majd az itt lakók és az ide érkezők rendelkezésére.

„Bruttó 9 millió forintos beruházás, amit az Ipartestület és az önkormányzat közösen valósít meg. 2 millió forintot ebből az ipartestület vállal, a maradék 7 millió forintot pedig a 2019-es költségvetés terhére Keszthely város önkormányzata. A beruházásról azt érdemes tudni, hogy a mögöttem lévő kavicsos, murvás parkolórészt fölújítjuk. Egyrészt a vízelvezetését fogjuk megoldani, ami az egyik legnagyobb problémája volt a területnek, másrészt pedig egy térkövezett, részben pedig aszfaltozott parkolót fogunk itt kialakítani.” - tájékoztatott Keszthely alpolgármestere.

Emellett megújul a járda is, ez teljes hosszában, egészen a Rózsa utcában lévő első társasházig. A parkolót az ipartestületi székház vonaláig rekonstruálják. Ennek az az oka, hogy a terület másik fele társasházi tulajdon, így az ott lakók hozzájárulása szükséges a parkolórész rendezéséhez. Ennek érdekében tovább egyeztetnek.   

Regman Karola - Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6369-megujul-az-ipartestulet-elotti-parkolo?fbclid=IwAR1bju8EMb1Yp-IYnVX78rRoB9hignJSpqOb5Fs9IfNqOSp614UKFJOjsqY

Programnaptár
Hírek, hirdetmények