Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Megnyílt Mészáros T. László életmű kiállítása

Időpont: 2020. 09. 22.

Az ismert zalai fotós Mészáros T.László nem csupán képeit, hanem animációit, karikatúráit, társasjátékait is bemutatja azon a kiállításon, amelyet Mészi 60 címmel nyitottak meg szombaton a Balatoni Múzeumban. A fotóriporter életmű kiállításának minden darabja a kreativitásról, az alkotói munkásságról és a jó partneri kapcsolatokról árulkodik.

16 évesen kezdett fotózni, több mint 100 albuma jelent meg, 15 évig fotózott a Zalai Hírlapnál és kreativitásával a gyermekek figyelmét is felhívta társasjátékaival. Ő a Mészáros T. László fotóriporter –hangzott el életmű kiállításának megnyitóján. A Zalában jól ismert fotóst barátai, egykori kollégái és munkatársai is köszöntötték. Zenével, tánccal. Munkásságát Zalaegerszeg alpolgármestere  Vadvári Tibor  méltatta. Vándor László, a Göcseji Múzeum nyugalmazott igazgatója személyes történetekkel köszöntötte a fotóst akit 43 éve ismer.

"Rengeteg minden kötött össze bennünket az évek folyamán. A múzeum számtalan kiadványában segített bennünket képeivel Mészi. Aztán volt olyan is, hogy a Zala megye műemlékeiről készült képkiállítását én vittem végig Székelyföldön, a székely városokon."-mondta Vándor László.

Mészáros T. László  fotós, filmes közönségszervezőként is dolgozott Zalaegerszegen. A  filmezést 2014-ben kezdte újra, digitális technikával. Egy zalai bábkészítő figurái késztették arra, hogy animációs filmeket készítsen. A Happy Dixieland  Band tagjaival is alkotott.

"Visszaemlékszek rá, három közös munkánk volt és mindegyik nagyon jó hangulatban telt. A Mészi egy nagyon kreatív sokoldalú ember és a humora sem utolsó, úgyhogy mondanom sem kell tényleg nagyon jó visszaemlékezni ezekre a közös munkákra. Nagyon jó élmény volt vele együtt dolgozni."- mondta el Babos Lajos zenekarvezető.

A sikeres fotós kiállítását a számára legkedvesebb ember, az idős édesanyja így nyitotta meg.

"Szeretettel köszöntök mindenkit. Sajnálom, hogy nem tudtam eljönni. A kiállítást megnyitom."

A Balatoni Múzeum három kiállítóterme sok érdekes látnivalót kínál a Mészi 60 című kiállításon. Életképek, tájak, építészeti remekek, karikatúrák és a társasjátékok mellett kis animációs filmeket és azok figurái. Az alkalomra  készült egy gömbpanoráma ami ez idáig hazánkban egyedülálló.

"Ez nagyon sok és fáradságos munka volt. Illesztgetni és megrajzolni ugyanis ez a korábbi 93-94-es karikatúráimból állítottam össze úgy, hogy még hozzárajzoltam. Egybefüggővé tettem az egészet. Most ez azért érdekes mert ugye 3D-s gömbpanorámákat láttunk a neten. Ezt is be fogom vinni nyilván a honlapomra. Ahhoz máshogy kell megrajzolni. Viszont karikatúrát még nem láttunk, legalábbis én nem tudok róla. Nagyon körülnéztem, de nincs. Tehát magyarul rajzban ez az első ilyen kör."- adott tájékoztatást Mészáros T. László.

Mészáros T. László életmű kiállítása december végéig látogatható a Balatoni Múzeumban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7425-megnyilt-meszaros-t-laszlo-eletmu-kiallitasa

Programnaptár
Hírek, hirdetmények