Még nem késő pályázni – BURSA

2018. november 3. (szombat)

Keszthely Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén is kiírta a Bursa Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot. A város 2,5 millió forintot különített el e célra. Egy pályázó havonta akár 6 és 10 ezer forint közötti összeget is kaphat. Országosan évente több mint 22 000 pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.
Szanati Angéla a Georgikon mesterszakos hallgatója. Három éve pályázott először a Bursa ösztöndíjra. Azt mondja, hogy mindig sikeresen elnyerte a támogatást. Lakóhelyének önkormányzatától és az egyetemtől is kapott ösztöndíjat, tanulmányi félévenként 5-5 hónapig.

„Tízezer forintot kaptam havonta. Ezt mindig fel tudtam használni, elsősorban egyetemi tankönyveket szoktam belőle vásárolni, készítettem belőle már tudományos posztert, illetve konferenciákra nevezési díjat, részvételi díjat tudtam belőle fizetni” – nyilatkozta a mesterszakos hallgató.

Minden hallgatónak a lakóhelye szerinti önkormányzatnál kell pályáznia. Az ösztöndíjat nappali tagozatos hallgatók igényelhetik. A támogatás szociális alapú, a hallgatói jogviszony mellett jövedelem, vagy vagyonnyilatkozatot kell benyújtani. Az egyetemisták mellett a felsőoktatásba készülő végzős középiskolások is élhetnek a lehetőséggel.

Csótár András azt mondja, hogy a Keszthelyen rendelkezésre álló 2,5 millió forintos keretből és az állami kiegészítésből akár havi 10 ezer forintot is kaphat egy-egy pályázó. A támogatásokat elbíráló Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy még nem késő cselekedni; a pályázat benyújtásának határideje november 6. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján várható, hogy az érvényes pályázatok jelentős részét támogatni tudja a város. Csótár András kifejtette, Keszthely elöregedő város, ezért fontos a fiatalok támogatása: „Nekünk nagyon fontos az, hogy a fiatal értelmiségiek, a fiatal pályakezdő, szakmabeli munkatársak, ha lehetséges tudjanak visszajönni Keszthelyre, Ha tudjuk támogatni a tanulmányaikat és azok a programok, amelyeket az önkormányzat folyamatosan szinten tart és életben tart, elérik a céljaikat, akkor azt gondolom, hogy változás lehet a következő időszakban. A tekintetben, hogy a fiatalok Keszthelyen több lehetőséget találnak és talán jobban el is fognak tudni helyezkedni.”

A pályázatokat a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében lehet benyújtani. A személyes és pályázati adatok feltöltését követően a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a Keszthelyi Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.Ennek részletes leírása megtalálható a keszthely.hu oldalon.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9206/meg-nem-keso-palyazni-/?fbclid=IwAR24Mu2bmLcGRqADvfgsfMIh8aRdWnf1o9AtvHaFfXgZtUg8blVdF6nd9sc