Lezárták a Rezi út északi szakaszát

2021. augusztus 26. (csütörtök)

Módosult a forgalmi rend a 71-es főút Keszthely – Rezi úti csomópontjánál. A körforgalom építésének második üteme kezdődött meg szerda reggeltől. A legfontosabb változás, hogy lezárták a Rezi utat egészen a Hadi útig, így Rezi és Cserszegtomaj megközelítésére alternatív útvonalakon van lehetőség.

Szerda reggel már megkezdték a Rezi út burkolatának bontását. A leendő körforgalomba csatlakozó ágon az útszakasz korrekciója szükséges – tájékoztatott a beruházó NIF Zrt. A meglévő útpályát el kell bontani, természetesen ezt csak a szakasz teljes lezárása mellett tudja megtenni a kivitelező.

A Cserszegtomajról Keszthely felé közlekedők szerdán már nem tudtak behajtani a Rezi út északi szakaszára. Az autósok alternatív útvonalakon közlekedhetnek a Hadi út- Kárpát utca irányába, vagy a Majori úton keresztül a Tomaji sor felé. A terelőutakat az út mellett elhelyezett sárga alapszínű táblák is jelölik.Az elkerülő út egyirányú forgalma továbbra is megmarad: Gyenesdiás felől Hévíz irányába közlekedhetnek a járművek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. televíziónkkal azt közölte, a főút jelenlegi egyirányú forgalmának megfordítása nem tervezett.

Az augusztus 25-től életbe lépett II. ütemben elkészül a kerékpárút 71. számú főúttól északra tervezett szakasza, a közvilágítás elektromos alépítményei, valamint a körforgalom középszigetének északi oldala is.

A forgalomkorlátozás III. üteme a jelenlegi tervek szerint 2021. október elején kezdődhet. A III. ütemben az érintett szakaszokon megépül az aszfalt kopóréteg, kihelyezik a forgalomtechnikai jelzéseket, felfestik a burkolati jeleket, valamint a közvilágítási oszlopokat is elhelyezik, illetve a rézsűfelületeket füvesítik. A III. ütem során a kopóréteg építésének technológiai követelményei miatt a csomópontot – tehát a 71. sz. főutat is – lezárják majd. Ennek kezdetéről és időtartamáról a NIF Zrt. tájékoztatja a közlekedőket.

A beruházás műszaki készültsége jelenleg 41%-os. A munkálatok befejezése, a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása 2021. november végéig tervezett.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8349-lezartak-a-rezi-ut-eszaki-szakaszat