Leventéért gyűjtöttek

Időpont: 2019. 10. 30.

A súlyos beteg kisfiú Zente SMA génterápiás kezeléséhez már összegyűjtötte az ország lakossága a 700 millió forintot. Most kis sorstársáért Hosszú Leventéért fogtak össze az emberek. Rengetegen gyűjtenek egyre kreatívabb formában. Keszthelyen a Balaton Színház aulájában jótékonysági süteményvásárban adományoztak az emberek.
A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő  Leventének a megsegítésére is összefogott az ország. A kisfiú már kapja a Magyarországon elérhető egyetlen kezelést ,négy műtéten van túl. Szülei adománygyűjtésbe kezdtek,hogy  az amerikai gyógymódot is kipróbálhassák. Az idő azonban nagyon rövid mert az egyszeri infúziós kezelést csak két éves kor alatt lehet elvégezni. Több országos kezdeményezés indult a kisfiú megsegítésére. Keszthelyen jótékonysági süteményvásárral csatlakoztak az adományozókhoz.

"Édesanyaként elsősorban nagyon megérintett már az előző kisfiú utáni gyűjtés is, amiben nyilván mi is részt vettünk. Civilként is próbál az ember segíteni,s hát úgy gondoltuk,hogy itt a környéken még nem volt és Keszthelyen nagyon jó közösség van,s ez most egy jó példa szerintem megmutatni,hogy össze tudunk fogni egy jó ügyért."- mondta a főszervező Fábiánné Figder Nikolett.

Kisgyermekek is érkeztek a Balaton Színházba,hogy szüleikkel együtt segítsenek. Kisfiúk, kislányok  mentek az asztalokhoz,hogy a gyűjtőedénybe pénzt tegyenek, vagy süteményeket vásároljanak tudták,hogy miért a vásár a délelőtt programja . 

"Egy Levente nevű fiúért jöttünk ide sütit vásárolni,adományozni,hogy ő meggyógyuljon. Szerintem ez egy nagyon jó dolog,hogy itt vásárolunk és lesz sok pénz és meg tud gyógyulni."- mondta Töreki Noémi.

Folyamatosan gyűlt a pénzadomány, vásárolták a süteményeket . A házi készítésű finomságokat is vitték az emberek,hogy minél többet tudjanak eladni,s minél több pénz t tudjanak Keszthelyről is küldeni Levente kezeléséhez.

"A legkisebb gyermekem és közte kb. egy hónap különbség van. Ilyenkor az embert még inkább, még jobban megérinti ,hogy akár az ő gyermeke is járhatott volna így. Barátokkal jöttünk ide,más formában már segítettünk de azt gondoljuk,hogy minden lehetőséget meg kell ragadni,hogy segíthessünk neki."- nyilatkozott az egyik adományozó, Panka-Kovács Melinda.

 A város  polgármesterét  Nagy Bálintot  is az adományozók között találtuk a délelőtti órákban.

"Ha  valami,akkor ez valóban egy közösségi program hiszen egy olyan jótékonysági rendezvényről van szó ami kisgyermekről szól,mint polgármester is fontosnak tartom,de talán ebben az esetben családapaként még inkább kiemeltnek és fontosnak tartom,hogy amiben én is tudom, akár polgármesterként akár magánemberként segítsem az ilyen kezdeményezéseket. S példát tudjon mutatni Keszthely városa, a keszthelyi közösség, a keszthelyi emberek példát tudjanak mutatni abban a tekintetben,hogy összefogással igazán nagy eredményeket lehet elérni."- mondta  a város polgármestere,Nagy Bálint. 

Keszthelyen az első hívó szóra indulnak segíteni az emberek. Így volt ez korábban is amikor beteg kisgyermekek, árvíz vagy a vörös iszap károsultjainak megsegítésére gyűjtöttek. Mindenki bízik abban,hogy a kis Levente és szülei napokon belül elindulhatnak a gyógyulást jelentő  útra. Több mint másfél millió forinttal tudtak hozzájárulni a keszthelyi emberek Levente kezeléséhez.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6531-leventeert-gyujtottek?fbclid=IwAR33fE7iDVgdYFx-t9aTNj8R8bXdCVyzStv3mOulVEuOfXOvikrFKlJxhaE

Programnaptár
Hírek, hirdetmények