Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Lakossági tájékoztató nap a belvárosról

Időpont: 2011. 03. 02.

A keszthelyi városközpont rehabilitációjának munkálatai márciusban a Fő téren is megkezdődnek. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb változások bemutatására újabb információs napot és fórumot rendezett az önkormányzat és a beruházás szakmai képviselete a Balaton Színházban.

Részletes ismertető hangzott el a közlekedés átalakításáról, mely nem csak a belváros, hanem egész Keszthely forgalmi szabályozását érinti majd. A gyakorlati tapasztalatokhoz igazodva meghagyják lehetőségét a további változtatásoknak is, hogy biztosan a legjobb megoldás szülessen.

Az első, ideiglenes közlekedési módosítások március 16-ától várhatók; ekkor a tér nyugati oldalán (a gyógyszertár előtt, a taxiállomásnál), a Szentháromság szobor körül, és a templomnál kezdődnek a munkák. Ettől az időponttól az autóbuszjáratok nem érintik a Fő teret, és az autós áthajtási lehetőség is korlátozott lesz. Júniusban további változásokra kerül sor az építkezés következő üteme miatt.

A piac április elején kerül vissza a megszokott helyére az elvégzett felújítások befejeztével. További változások akkor várhatók ott, amikor a projekt második üteme is zöld utat kap: annak keretében a terület belváros felé eső része újulhat meg és az élelmiszerpiac nyer részleges fedést.

- A márciusban kezdődő átalakítások lényeges változásokkal járnak, ezért is fontos a lakosság pontos tájékoztatása. A fórumon elhangzott kérdések és javaslatok sokrétűek voltak, melyeket a jövőbeni fejlesztéseknél és a közlekedési koncepciónál is figyelembe vesz a városvezetés – emelte ki az információs napot vezető Pálinkás Róbert alpolgármester.

A rendezvény látogatói ismét megtekinthették a beruházás látványterveit, a leendő Fő tér makettjét, és egy kiállítást is „Keszthely régi képeslapokon” címmel, mely a belváros évtizedek alatt változó képét, történelmi átalakulását, a tér arculatát meghatározó épületeket mutatja be.

Nézze meg galériánkat!

__________________

A „Keszthely történelmi belvárosának rehabilitációja a gyalogos térrendszer kiterjesztésével” című projekt második ütemére március 1-jén nyújtotta be második fordulós pályázatát a város. Az erről szóló önkormányzati határozat 124 millió forintos önerő betervezéséről rendelkezik a 2011 és 2012. évi költségvetésbe.
Az első ütem 529 millió forintos pályázati támogatását már szerződés rögzíti, a második ütemre vonatkozóan eddig előzetesen, feltételes támogatásként 539 millió forintot ítéltek meg Keszthely városának.

Nézze meg galériánkat!

Kapcsolódó írások:
A Várkertben is megkezdődik a felújítás
Belváros-program - márciustól felpörögnek az események
Szépülő központ - a város a lakosság megértését kéri
Közösek a célok - lakossági fórum a belvárosról
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer épül
Még az idén elkezdődik a belváros-program
Megsokszorozni a sikert
Indul a belváros-program Keszthelyen

Programnaptár
Hírek, hirdetmények