Kutyafesztivál – nem csak kutyáknak

2020. augusztus 11. (kedd)

Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált. A rendezvénynek természetesen a nemrég megnyitott kutyás strand adott otthont. A rendezők sikeresnek ítélték a programot, így lehet számítani arra, hogy augusztus végén is lesz egy hasonló kutyás találkozó.

Egyre népszerűbb a nemrég megnyílt kutyás strand. A hétvégén egy kutyatartóknak szervezett program pedig igyekezett mindezt még magasabb szintre emelni. A szervezők ugyan első alkalommal hozták el Keszthelyre a “Dog Beach Fest”-et, de tapasztalat már van mögöttük: három éve szerveznek hasonlókat, más helyszíneken. A legtöbb kutyatartó szerencsére családtagként tekint a kis kedvencre, így nem kérdés, hogy mindent megad a számára. A résztvevők és szervezők szerint is öröm volt látni a sok boldog családot a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert területén.

Vágvölgyi Péter így látja: „Mi most vagyunk itt először, de szerintem nagyon frankó, hogy itt összehozták ezt a kis, kutyáknak is biztonságos részt, ahol az emberek is tudnak csobbanni velük. Én személy szerint nagyon élveztem, hogy ennyi kutya van. Mindenki elég lazán veszi szerintem a dolgokat, senki nem stresszelt rá, hogy most pórázon kell őket tartani vagy bármi ilyesmi. Úgyhogy szerintem nagyon jó hangulat van. Én örülök, hogy ezt itt megcsinálták. Én nagyon szeretném, hogy legyen több, még több ilyen.”

A kutyusok és gazdáik szemmel láthatóan jól érezték magukat a reggel kilenctől este hét óráig tartó rendezvény során. A szervezők tanácsadással álltak rendelkezésre, de volt beszélgetés a felelős kutyatartásról is. Mindeközben természetesen fürdeni is lehetett a Balatonban, a kedvencekkel együtt. Lindner Christine Németországból érkezett a lányával. Ezt mondja: „Mi már többedszerre vagyunk itt Magyarországon, és a tegnapi napon voltunk először a kutyastandon. Nagyon szép, nagyon csinos minden, nagyon jó a víz, minden rendben, nagyon szép. Mi ajánljuk mindenkinek a kutyastrandot.”

Délután rendezték meg „a Park legügyesebb kutyája” versenyt. Ahogy a szervező is mondta: a kutyák “tudását” tesztelte a három tagú zsűri a program során. A feladatot nyilván nem határozták meg, hanem a gazdik bemutathatták, mire is képes négylábú társuk. A tehetségkutató során kilenc kutya mérte össze tudását.

Annak ellenére, hogy a parkban sok négylábú volt egymáshoz közel, ritkán lehetett ugatást hallani. A kutyusok többsége szabadon kószált és jókedvűen barátkozott egymással. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert projektvezetője, Sziládi-Kovács Tibor azt mondja: „A rendezvény egyik fő célja, hogy a felelős kutyatartásra a hívja fel a figyelmet, és a programok része is ezt tükrözi. Hiszen van például kutyás kvíz programunk, amiben a magyar kutyafajtákat lehet megismerni most jelenleg, de ez folyamatosan változik. Illetve, ahogy említettem, a felelős kutyatartást népszerűsítjük ezzel a rendezvénnyel is.”

A “Dog Beach Fest” látogatói számára különféle kutyás termékeket árusító pavilonok is rendelkezésre álltak. Itt mind a kutyusok, mind a gazdáik számára kínáltak megvásárolni valót. Egy kutyás fesztivál pedig mit sem érne, ha nem lehetne hot dogot is vásárolni.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7308-kutyafesztival-nem-csak-kutyaknak