Közel 240 szenior teniszező vesz részt a keszthelyi bajnokságon

2019. szeptember 5. (csütörtök)

Mintegy 30 ország 240 szenior teniszezője méri össze tudását a héten a 43. Nemzetközi Szenior Teniszbajnokságon. Idén is a Csik Ferenc sétányi és az Ady utcai pályákon játszhatnak a résztvevők, akik közül többen itt készülnek fel a világbajnokságra. A keszthelyi megmérettetésen három kategóriában vehetnek részt a versenyzők, mely szombatig tart.
Folyamatosan zajlanak a meccsek és a felkészülések a teniszpályákon. A Nemzetközi Szenior Teniszbajnokságot 43. alkalommal rendezik meg Keszthelyen, idén a két teniszklub segítségével. A mérkőzések a Csik Ferenc sétányi és az Ady úti helyszíneken 12 pályán zajlanak, melyeken új és visszatérő játékosok is összemérik tudásukat. Román Ferenc 30 éve rendszeres résztvevője a keszthelyi versenynek.

„Keszthely az egy gyöngyszem ebben a sorozatban, mert nagyon sok verseny van a szenior versenyzők számára, de itt a keszthelyi versenynek, különösen idén egy nagyon fontos vonzereje, hogy a két hét múlva Horvátországba, Umagba kezdődik a Szenior Világbajnokság és erre a világbajnokságra nagyon sok külföldi már itt készül föl.” – mondta el Román Ferenc.

A balatoni településre mintegy 30 ország 240 játékosa utazott el. Többek között Ausztráliából, Chiléből, az Egyesült Államokból és a szomszédos országokból is vártak teniszezőket. A keszthelyi megmérettetés Európa legidősebb versenye, mely a legmagasabb A kategóriásnak számít a kiírásokban.

„A célja az egy verseny, ezek az emberek, akik ugye fiatalkorukban jól teniszező versenyzők voltak nem akarják abbahagyni ezt. Ugye hogyha az egészségük megengedi, ezt folytatják, itt olyan 90+-ig játszanak az emberek. Ez azt jelenti, hogy 90 éves fölötti kategória is van. Hát gondoljon bele, aki ezt még meg tudja tenni, abban az életkedv óriási ugye.” – ismertette Pintér András.

A szeniorok közé a 35 évnél idősebb játékosok tartoznak. A szombatig tartó viadalon három kategóriában, egyéni, páros és vegyes páros felállásokban játszanak a résztvevők.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6374-kozel-240-szenior-teniszezo-vesz-reszt-a-keszthelyi-bajnoksagon?fbclid=IwAR29ou-b6-eGegM_-aRgpgKrkKeOB_sDKa5FcL7z45eEMcuvoo9JgnKdHTY