Képzési workshop

Időpont: 2019. 08. 30.

Nagy az érdeklődés a Nyitok Tanulási Központok Hálózatának képzéseire Keszthelyen. Az ingyenes tanulás széles lehetőségeit nyújtó központ regisztrációs napjain sokan érdeklődnek. A szeptemberben induló idegen nyelvi képzések már beteltek. A huszonhat területen kínáló oktatásról ma tartottak tájékoztatót.
A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért magyarországi innovatív felnőttképzési programjának bemutatása volt a cél a Nyitok Tanulási Központok Hálózatának keszthelyi irodájában. A workshopon településvezetők, cégek vállalkozások  képviselői kaptak tájékoztatást az egyedülálló ingyenes képzésről,melyet 16 -64 év között vehet igénybe a tanulni vágyó. A 20 órás tanulás programjai hatékony és célzott segítséget nyújtanak mind a munkáltatóknak mind pedig a munkavállalóknak.

"Nagyon sok olyat találtam,melyet a kollégáimnak is tudok majd ajánlani. Az idegen nyelvű képzéseket, az irodai munkára való felkészítést és ami tényleg korosztálytól függetlenül mindenkinek jó lesz,az az okos eszközöknek a használata. Hiszen tudnunk kell,hogy az okos eszközöket nem csak a közösségi médiára tudjuk használni,hanem a hamarosan induló e-közigazgatásban is nagyon sok mindenre."-mondta Dr. Varga Andrea a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője.

Az ország 52 NYITOK központjában számos területen nyílik lehetőség  tanulásra. A hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertanra és a 21. századi innovatív technológiák használatára épülő ingyenes képzésekre  nagy az igény.

"Országos szinten azt tapasztaljuk,hogy a 16 és 64 éves korosztályból jelentős igény mutatkozik az élethosszig tartó tanulásra. Hiszen a programunk során is olyan 20-30 órás rövid ciklusú képzéseket valósítunk meg,melyet a mindennapi élet során valamint  a munkájuk során is tudnak használni."-adott tájékoztatást Papp Viktor szakmai koordinátor.

A mobil oktatás rendszerben  kihelyezett oktatásra is lehetőség van. Nem feltétlenül kell a lakhelyről a képzésben résztvevőinek utazni. De vannak települések ahol a központi oktatás jelent megoldást.

"Azt gondolom egy olyan településnek,mint Cserszegtomaj amelyik akkora területen fekszik,hogy végül is a közösségünket is nehéz összefogni,helyet kell biztosítani,oktató megfelelő színvonalat kell biztosítani,nos nekünk egy ilyen központ itt Keszthelyen a térségben óriási előny."-mondta el Bartha Gábor Cserszegtomaj polgármestere.

A júniusban nyílt keszthelyi központ képzési tanácsadója a kezdeti sikerekről beszélt az érdeklődőknek.

"Az elmúlt két hónap tapasztalata alapján azt vettem észre ,hogy átlagban a 30-50 éves korosztály az akik a legélénkebben érdeklődnek a program iránt. Nagyon sokan betérnek ide,regisztrációs időket alakítottunk ki azért,hogy folyamatosan tarthassuk a tanfolyamokat itt a tanteremben."-adott tájékoztatást Gyergyai Krisztina tanulási tanácsadó.

 A munkavállalók képzése adminisztrációval nem jár a munkáltató számára de  rövid idő alatt olyan tudásra  tesznek szert az oktatásban résztvevők,amely segít alkalmazkodni  munkaerő-piaci kihívásokhoz-hangzott el a workshopon.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6356-kepzesi-workshop?fbclid=IwAR04GljTFqxaYoDgjRewa0e94nRIPtKh-6VfvikUdCd5bYzCoas6OouaaGQ

Programnaptár
Hírek, hirdetmények