Jövőre a kutyák is strandolhatnak Keszthelyen

2019. június 5. (szerda)

2020 májusától igazi közösségi kutyás strand várja a látogatókat Keszthelyen. A város képviselő-testülete múlt héten fogadta el a határozatot, miszerint élményparkot és piknikkertet alakítanak ki a kutyabarátok számára. A beruházásról sajtótájékoztatón számolt be Nagy Bálint alpolgármester és a Kutyabarát.hu alapítója.
A Déli Szabadstrandon alakítanak ki a jövőben egy olyan pihenőhelyet, ahol a keszthelyi kutyatulajdonosok vagy a városba érkező vendégek is élvezhetik a Balatont négylábúik társaságában. A strandolás mellett azonban agility pálya és vendéglátó egységek is várják majd a látogatókat.

Nagy Bálint elmondta, a Kutyabarát.hu alapítójával már tavaly nyár óta egyeztettek az élménypark kialakításáról. A terület kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy olyan helyszínt válasszanak, ahol a négylábúak nem zavarják a kevésbé kutyabarát vendégeket. Elhangzott, a kutyás strand egyfajta közösségi térként is funkcionál majd.

„Amellett, hogy ez egy turisztikailag fontos és látványos beruházás lesz, ami azt gondolom, hogy Keszthelynek jó értelemben fogja vinni országosan is a hírét. Ilyen jellegű beruházás azért az országban nincs túl sok, tehát ezért mindenképpen egy jó turisztikai, előnyös beruházás lesz. Emellett nagyon fontos az, hogy a keszthelyi közösséget, a keszthelyi, jelentős számú kutyás közösséget is aktivizálni tudja.” – tájékoztatott Keszthely alpolgármestere.

A sajtótájékoztatón elhangzott, több oldalról is érkezett megkeresés a kutyás strand kialakítására. Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója elmondta, nagy szükség van az ilyen létesítményekre, hiszen ma még nagyon kevés helyen lehet kutyát fürdetni a Balatonban. Hozzátette, nem csak a nyári szezonban gondolkodnak, hanem egész évben szeretnének programot kínálni gazdiknak, ebeknek és kutyabarátoknak egyaránt.

„2020 májusától tervezzük megnyitni a keszthelyi kutyás élménypark és piknikkertet, amire a városvezetés nemrég mondott igent a képviselő-testület döntése alapján. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Keszthely felismerte a kutyabarát turizmusban rejlő lehetőségeket. Ez egy olyan élménypark lesz, ahol a kutyások akár együtt is tudnak fürdeni a kutyájukkal, illetve lesznek agility eszközök, játékok, amiket a kutyák igénybe tudnak venni, de emellett a pihenésre is teljesen alkalmas lesz ez a terület.” – emelte ki a Kutyabarát.hu alapító-tulajdonosa.

A Déli Szabadstrand ebben a szezonban még a megszokottak szerint üzemel a kivitelező ősszel veszi majd át a területet. Az élményparkban szívesen látják a kutya nélkül érkező vendégeket is.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6097-jovore-a-kutyak-is-strandolhatnak-keszthelyen?fbclid=IwAR3xMw50DTV4C1uncTQU4F2AgrRvG05n5gtcWZ-BLsPCGRP_iRHSECtghtU