Hajnalig pattogott a labda

2019. augusztus 7. (szerda)

Hajnalig tartó teniszversenyt rendeztek Keszthelyen a hétvégén. A Helikon Tenisz Club éjszakai megmérettetését 22. alkalommal szervezték meg a Balaton-parti pályákon, melyre 5 klub összesen 48 versenyzője jelentkezett. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a sportágra, az egészséges életmódra, de az együttlét öröme is fontos.
Szombaton délután 5-től folyamatosan zajlottak a mérkőzések a 4 salakos pályán. Az eseményre férfi páros számokban nevezhettek a résztvevők, akik az erőviszonyoknak megfelelően lettek beosztva a 4 különböző csoportba. Mácsai Péter második alkalommal vett részt a versenyen, a fővárosból érkezett. A társaság, a környezet és az emlékek vonzották leginkább a Balaton-parti eseményre. A teniszt gyerekkora óta űzi sajátos felfogással.

„Elsősorban nem az ellenfelet kell legyőzni, hanem, legalábbis az én játékstílusomat tekintve magamat kell először is legyőzzem. És ha az sikerül, akkor akkor már jó a játék. Függetlenül attól, hogy nyerek vagy veszítek.”

A rendezvényt 22. alkalommal szervezték meg a Helikon Tenisz Club tagjai. Az ország több városából érkeztek a nevezők. A kezdetekkor csak 7-8 pár vett részt a megmérettetésen, mára viszont nagyon népszerű lett az éjszakai verseny. Erre az alkalomra összesen 48 játékos jelentkezett Budapestről, Székesfehérvárról, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Marcaliból és Keszthelyről. A rendezvény célja, hogy mindenki jól érezze magát és minél többet játszhasson.

„Nem egyenes kieséses. Minél több játék lehetőség legyen, mivel pályánként 6 pár indul, ezért mindenkinek 5 játék lehetősége van. Amit játékszabályokban annyit alakítottunk, hogy 4-4-nél van egy tie-break, vagy pedig 5 game-et kell nyerni ahhoz, hogy valaki győzzön.” – ismertette Horváth Imre.

A résztvevők minden évben élvezik a balatoni versenyt, hiszen az ország egyik legjobb pályáján mérhetik össze erejüket. A visszatérő kluboknak a rendezvényen egy serleget ajándékoztak, az esemény végén pedig csoportonként bronz, ezüst és aranyéremmel jutalmazták a legjobbakat. A népszerű éjszakai rendezvényt várhatóan jövőre is megszervezik.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6286-hajnalig-pattogott-a-labda?fbclid=IwAR1JbDAG9O0C8p7jujgX3F7x6IbOz_4qXhnptx9VwW9p0MuqKwkL4oM11jo