Diplomaosztó a Georgikonon

Időpont: 2019. 07. 02.

A hét végén került sor a Balaton Színházban Pannon Egyetem Georgikon Karának hagyományos diplomaosztó ünnepségére. A végzős hallgatók oklevélátadása mellett a rendezvényen került sor a doktorrá avatásra valamint kitüntetések átadására is.
A Georgikon 222.évében  tartott diplomaosztó ünnepségen  a Pannon Egyetem rektora, Gelencsér András köszöntötte a megjelenteket , a végzős hallgatókat  gondolataiban kiemelve,hogy a diploma megszerzésével  a fiatalok felelősséggel és példamutatással ,kell,hogy  belépjenek az értelmiségiek körébe. Beszélt a karon folyó oktatásról, a családias légkörről az egyetemen szerzett tudás értékéről.

"Önök jól döntöttek,hogy amikor a Pannon Egyetemet s ezen belül a Georgikont választották életük további menetét meghatározó felsőfokú tanulmányaik színhelyéül. Emberléptékű,kiegyensúlyozott portfóliójú nemzetközi kiválósági rangsorokban a hat nagy tudományegyetem,a Semmelweis Egyetem kivételével az összes hazai felsőoktatási intézményt maga mögé utasító kutató egyetemet választotta."-mondta a rektor.

Juhász Anikó  agrárgazdaságért felelős államtitkár az ünnepségen gondolataiban emelte ki,hogy minden eddiginél nagyobb szükség van az ágazatban az agrárszakemberekre.

"Mindenkiben tudatosuljon az,hogy mennyire fontos ágazatnak lettek a részei,mennyire fontos ágazatban lesznek önök az új kollégáink. Az agrárium akárki akármit mond a legfontosabb ágazatunk. Hiszen Magyarország tizenöt millió embernek tud élelmet adni. Az összes mezőgazdasági termelőnk rendelkezik és befolyásolja a természeti erőforrásainkat."-emelte ki Juhász Anikó.

Sifter Rózsa kormánymegbízott  a diplomaátadó ünnepségen  beszédében hangsúlyozta,hogy a Georgikon jogelődjeit tekintve is 222 éve járul hozzá az ország gazdaságához, a mezőgazdaság és a turizmus  fejlődéséhez.A kar nevében Polgár J.Péter dékán búcsúzott a végzősöktől és készülve már a következő tanévre,értékelte a 2018/19-es oktatási időszakot. Arra kérte a végzősöket,hogy tanuljanak tovább, Működtessenek és fejlesszenek.Az ünnepi beszédeket követően került sor a  doktori és habilitációs doktori oklevelek átadására,majd kitüntetéseket adtak át.  Ruzsics Ferencnek, Keszthely város  polgármesterének pedig Georgikon emlékérmet adományoztak.A fogadalomtételt követően  vehették át okleveleiket a felsőoktatási szakképzésben, a BsC és MsC  képzésben sikeresen vizsgát tett  hallgatók. A 149 friss diplomás nevében Laczó László búcsúzott a keszthelyi diákévektől, a várostól.

"Kinyílt egy kapu számomra végeztem a P. Egyetemen mint növényorvos. nagyon megtisztelőnek érzem,hogy Keszthely városában tanulhattam,Élveztem minden pillanatát az egyetemi éveimnek. Minden területére kiterjedő oktatást kaptam itt a karunkon. Örülök,hogy a PE Georgikon Karának hallgatója lehettem."- mondta a friss diplomás növényorvos.

A diplomaosztó ünnepség zárásaként Ruzsics Ferenc polgármester búcsúzott a város nevében a végzősöktől.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió
https://tvkeszthely.hu/hirek/6171-diplomaoszto-a-georgikonon?fbclid=IwAR288FT5YkXK8VoNx9m4-yWXVKmsL4WUDJ3jEER1COPdOSWjo3QbPR7uQRs

Programnaptár
Hírek, hirdetmények