Bajban van az Állatvédelmi Járőrszolgálat

2022. április 29. (péntek)

Elfogyott az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesületének pénze. A dráguló állatorvosi és más költségek miatt nem tudják fedezni a kutyák etetését és az ivartalanítási akciójukat sem. Kérik, aki tud, segítsen!

Éheztetett, bántalmazott, rossz körülmények közt tartott állatok mentésével foglalkozik elsősorban a zalai Állatvédelmi Járőrszolgálat. Egy évvel ezelőtt ivartalanítási akciót is hirdettek. Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen térítésmentesen végezték el a beavatkozásokat. A nehéz helyzetben lévő kutyatulajdonosoknak nyújtott segítség célja az volt, hogy kevesebb gazdátlan állat legyen.A szolgálat bajba került, nem bírnak megnövekedett költségekkel. A közösségi médiában tettek közzé segítségkérő felhívást. Jelenleg is 12 kölyökkutya keresi náluk a gazdáját és ez tavassza l általában tovább növekszik.

Igaz Klaudia, az egyesület elnöke: „Ne fogjuk tudni bírni ezt tovább. Azt kell, hogy mondjam, nem telt el még 24 óra azóta, hogy ezt a felhívást közzé tettük, nagyon sokan segítettek. Most már kezdek egy kicsit megnyugodni. De ahhoz, hogy tényleg stabilan tovább tudjunk működni és azokat a plusz dolgokat, mint az említett ivartalanítást is el tudjuk végeztetni az állatorvosokkal, ahhoz nagyon nagy szükség van a további segítségekre.”

A legfontosabb az lenne, hogy további támogatókkal egészüljön ki a bázisuk. Ha csak havi ezer forintokkal segítenek nekik, az már számukra egy kiszámítható bevételt jelent. Az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala Megyei Egyesületének számlaszáma megtalálható a civil szervezet közösségi oldalán és a Keszthelyi Televízió felületein is.

Az állatvédelmi szolgálat közösségi oldala és számlaszáma itt érhető el

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9093-bajban-van-az-allatvedelmi-jarorszolgalat