Az én városom, Keszthely - megnyílt a kiállítás

Időpont: 2019. 04. 10.

Kiállítás nyílt Az én városom, Keszthely című rajzpályázatra beküldött alkotásokból. A közönség több mint száz pályamunkát láthat a Balaton Színházban. Az óvodások és iskolások pályamunkáit neves szakmai zsűri bírálja, de a közönség is szavazhat. Az Idősügyi Tanács fővédnökségével zajló program jótékony célt szolgál.


Több mint száz rajzon ábrázolták Keszthely természeti- és épített örökségét a pályázók. A keszthelyi óvodásoknak és iskolásoknak meghirdetett felhívás célja, hogy a fiatalokban is erősödjön a helyi identitás – mondta el a kiállítás megnyitóján a fővédnökséget ellátó Idősügyi Tanács elnöke.

„Én azt gondolom alapvetően az, hogy egy városnak legyen érdemi jövőképe és jövőt tudjon tervezni, nagyon fontos, hogy az itt lakó emberek, különösen a fiatal generáció hogy vélekedik a városról és nem lehet azt a lokálpatriotizmust elég korán kialakítani, ami ahhoz kell, hogy a fiatalok megfelelőn viszonyuljanak a lakóhelyükhöz, az otthonukhoz. Egy ilyen pályázat úgy gondolom, hogy ebben nagyon sokat tud segíteni” - nyilatkozta Nagy Bálint. 

A pályázókat elsősorban a Balaton-part és a kastély ihlette meg. A ceruza mellett krétát és festéket is előszeretettel alkalmaztak a gyerekek. Az alkotásokat színvonalas zsűri bírálja. Váncsa Ildikó, Ágh Edit, Gécseg András festőművészek, illetve Honti Richárd, a művészellátó tulajdonosa alkotja a grémiumot. 

„Vannak kiemelkedő alkotások, azért lesz nehéz dolgunk mert összességében tényleg nagyon szép munkák. És sokan adtak be munkákat, ami megint csak olyan jó érzés” - vélekedett Váncsa Ildikó.    

A program a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület segítségével jött létre. A Vas megyei szervezet már több településen hirdetett ilyen pályázatot. A zsűri által legjobbnak ítélt munkákból kiadvány készül, melyeket árverésre bocsátanak. A befolyt összeget a Keszthelyi Kórház Gyermekosztályának ajánlják fel.

Farkas Csaba, az egyesület elnöke: „Nyilván minél nagyobb egy település, annál nagyobb a merítési lehetőség az óvodásokból, iskolásokból, valamint minél nagyobb egy település, annál nagyobb az épített örökség, amit szívesen rajzolnak, de ez nem kell, hogy befolyásolja a könyvnek az értékét, mert mindegyik könyv az adott településnek a legértékesebb rajzait tartalmazza.”

A zsűri mellett a közönség is szavazhat már. A jeligével ellátott munkákra bárki voksolhat, hogy eldőljön, kié legyen a közönségdíj. A tárlat május 2-ig látható a Balaton Színház Simándy termében. A díjátadó tervezett időpontja június 13. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5920-az-en-varosom-keszthely--megnyilt-a-kiallitas-?fbclid=IwAR1yQXEPFToc9ucrmoeTtt-QvoH0smKp3eRk6F_7RYLMMp8UD9ltb871yvI

Programnaptár
Hírek, hirdetmények