Keszthely logó

A magyar kultúra napja alkalmából átadták a Pro Cultura Keszthely díjat.

Időpont: 2020. 01. 23.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna részére a város kulturális életében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül az Önkormányzat által alapított „Pro Cultura Keszthely” kitüntető címet adományozta.

A Magyar Kultúra Emléknapja alkalmából Keszthely Város Önkormányzata képviseletében, Vozár Péterné alpolgármester és Csótár András az Emberi Erőforrások Bizpttságának elnöke ünnepélyes keretek között adta át a díjat a Balaton Színház színháztermében.

 

Ünnepi beszédében Csótár András méltatta a díjazott zenepedagógus közösségteremtő munkáját és a zene kulturális erejét. Köszöntőjében a Magyar Kultúra és ezen belül Keszthely kiemelkedő kulturális értékéről fogalmazta meg gondolatait Manninger Jenő országgyűlési képviselő.  

Az idei díjazott Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna, a Festetics György Zeneiskola nyugalmazott pedagógusa, igazgatóhelyettese vehette át a kitüntetést. A díjat átadta Vozár Péterné, Keszthely város alpolgármestere és Csótár András az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke.

Dr. Pusztainé Puskás Zsuzsanna a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tagozatán szerzett zongora-szolfézs-ének szakos diplomát. Közel 40 éves zeneiskolai igazgatóhelyettesi munkája mellett a 30 éve alakult Helikon kórusnak állandó zongorakísérője és ez által a kórus koncertjeinek aktív résztvevője. 

Pedagógusi munkája mellett az Újkori Középiskolások Helikoni Ünnepségek komolyzenei ágának lebonyolításának fő szervezője napjainkig, valamint a kezdetektől az Újkori Középiskolások Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriumának tagja, aki munkájával nagyban hozzájárult az alapítvány eredményes működéséhez. 

Az elmúlt mintegy négy évtizedben Keszthely és a régió komolyzenei életének aktív résztvevője és formálója volt és ma is közreműködve számos városi és egyéb rendezvényen, tanítványokat, együtteseket kísér. 

/Fotó: Belovári András/

Galéria