15 féle terméket kínálnak a Halászcsárda halvásárán

2020. december 21. (hétfő)

Idén is megrendezi az ünnepek előtti halvásárát a Halászcsárda. Több mint 15 féle termék közül válogathatnak a vásárlók a pontytól a lazacig. A hagyományos halvásár nagyon népszerű, karácsonykor ugyanis sokan asztaláról nem hiányozhat ez az étel. A halfélék mellett idén különböző süteményeket is kínálnak az ünnepre.

Pénteken már a nyitónapon nagy volt az érdeklődés a különböző halakra. Hazánkban nagy hagyománya van annak, hogy karácsonykor valamilyen formában az asztalra kerül az uszonyosokból készült étel. A friss árunak nagy a keletje, távolabbról is érkeznek vásárlók. Kis János és felesége Vörsről utazott el, hogy beszerezze a számukra kihagyhatatlan halat a karácsonyi vacsorához.

„Most pontyoldalakat vásároltunk és egy darabka fogast. Az egyiket azt citromosan fogjuk elkészíteni, a másikat pedig kirántom úgy, ahogy van és szépen meg lesz irdalva, kicsit bepaprikázva és kész.”

Több mint 15 féle termék közül válogathatnak az érdeklődők. A pontypatkók mellett filé, belsőség, halfej is található a kínálatban. Ezek mellett fogas, harcsa, pisztráng és lazacfilé is választható. Természetesen idén is kínálnak vödrös kiszerelésben halászlevet is, hogy megkönnyítsék a karácsonyi készülődést. A Halászcsárda minden évben megrendezi az ünnepek előtt a vásárt, melyre a környék tógazdaságaiból szerzik be a halakat. Ezeket a helyszínen tisztítják meg. Az étterem ezzel is szeretné ösztökélni a halfogyasztásra a vendégeket. Tapasztalatuk szerint ugyanis a helyi vállalkozások kínálatát szívesen veszik az érdeklődők.

„Úgy gondolom, az, hogy közös összefogással a helyi haltermelőktől vagy a Balaton-parti haltenyésztőktől mi meg tudjuk venni a halakat, mi feldolgozzuk és helyi embereknek el tudjuk adni, ezzel mindenki jól jár.” – ismertette Sendula Péter a Halászcsárda séfje.

Idén karácsonyi süteményeket is készítettek az étteremben. Saját recept alapján válogatták össze, hogy mely édességeket fogják megvalósítani. Összesen 15 féle sütit sütöttek, köztük linzert, islert, flódnit, mandulás kekszet vagy nérót. A dobozokba mindegyikből került, így többféle ízt is megkóstolhatnak az érdeklődők.

„Úgy gondoltuk, hogyha már halakat árulunk, és ha már jönnek hozzánk az emberek, akkor a bejgli mellett próbáljuk meg még valami apró süteményt. és igyekeztünk úgy becsomagolni, hogy egy kis karácsonyi ajándékként is elvihető.” – tette hozzá a séf.

A csomagolt édességeket többféle méretben is kínálják. A vegyes szárazsütemények mellett természetesen diós és mákos bejgli is található, sokan ugyanis ezeket keresik leginkább. Az érdeklődőket egészen december 24-ig várják.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7688-15-fele-termeket-kinalnak-a-halaszcsarda-halvasaran