Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Lakossági ötletek

Időpont: 2021. 02. 26.

Balaton-part fejlesztésére beérkezett ötletek összegzése

Keszthely Város Önkormányzata számára Magyarország Kormánya jelentős forrást biztosít a Balaton-part átfogó megújításának megtervezésére. Ez egy olyan lehetőség, amely a város gazdasági és turisztikai adottságait évtizedekre meghatározhatja. A projekt fontosságára való tekintettel az Önkormányzat több fórumon keresztül is gyűjtötte a javaslatokat, hiszen érkeztek ötletek az Magyar Művészeti Akadémia tervezőitől és a keszthelyi lakosoktól egyaránt. A lakossági felhívásra magánszemélyek, civil szervezetek és egyesületek is elküldték ötleteiket arra vonatkozóan, hogy milyen új elemeket és attrakciókat látnának szívesen a Balaton-part fejlesztésének keretein belül.
Összesen mintegy hatvan témához kapcsolódó e-mail érkezett az erre a célra létrehozott keszthelyfejlodik@keszthely.hu e-mail címre, amely azt mutatja, hogy sok keszthelyi tesz azért, hogy együtt alakíthassuk a város jövőjét. Köszönjük mindazoknak, akik tudásukkal, kreatív ötleteikkel és javaslataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a keszthelyi Balaton-part egy gazdag és a lakossági igényeket is figyelembe vevő fejlesztési tervet kaphasson. Minden beérkezett levél feldolgozásra került és beküldő személyek és szervezetek válaszlevelet kaptak a Hivataltól.
A beérkezett ötletek közül az alábbiakra érkezett a legtöbb javaslat.

-    Sport- és szabadidő központ, csarnok létesítése
-    Nyitott és fedett sportpályák, futóösvény
-    Játszóház
-    Multifunkcionális rendezvénytér
-    Szaunavilág
-    Jégpálya
-    Az esélyegyenlőség jegyében megfelelő mennyiségű akadálymentesítés
-    Sétány kialakítása 

Minden beérkezett ötlet és javaslat feldolgozásra került, a megvalósíthatóságát műszaki szakemberek határozzák meg, figyelve a rendelkezésre álló majdani fejlesztési forrásokra és a környezetvédelmi szempontokra.  Igaz, hogy egyes vélemények nem közvetlenül kapcsolódnak a Balaton-part infrastrukturális fejlesztéséhez, de a különböző városfejlesztési tervek készítése során természetesen figyelembevételre kerülhetnek. Az érintett fejlesztések önkormányzati tulajdonban lévő területeken fognak megvalósulni.
 

Programnaptár
Hírek, hirdetmények