Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Koncepciót készítenek a keszthelyi part fejlesztésére - ZAOL

Időpont: 2020. 11. 30.

Előkészítik a következő évek Balaton-parti fejlesztéseit a városban, doktorandusz mérnökhallgatókat is bevonva. A tervezésre 400 millió forint kormányzati támogatást kapott Keszthely.

Nagy Bálint polgármester lapunk érdeklődésére azt mondta, az elmúlt másfél évtizedben nagyon hiányzott egy hosszú távra szóló stratégia, amely komoly és nagyszabású célokat tűz ki. A tavaly megalakult új testület ezt prioritásként kezelte, megfogalmazva, Keszthely turizmusát a kultúrára és az aktív szabadidős tevékenységekre alapozná.

– Grandiózus elképzeléseink fókuszában az áll, hogy a Balaton-partot a déli kutyás piknikkerttől egészen a Libás-strandig összekötjük, s így kialakul egy ligetes, fás, sétányos turisztikai folyosó, amire a későbbi egyedi beruházások épülhetnek – fogalmazott Nagy Bálint.

– Kiemelten fontos számunkra, hogy mindezzel a helyi vállalkozásokat is támogassuk, segítsük – tette hozzá a polgármester.

A későbbi tervekben hangsúlyos a Városi Strand szerepe, amit a Balaton legjobb fürdőhelyévé akarnak fejleszteni, vonzó attrakciókkal, szolgáltatásokkal, s még a terület növelésén is gondolkodnak. Olyan wellness-­szolgáltatásokkal bővítenék a repertoárt, amelyek nemcsak meghosszabbítanák a szezont, hanem akár egész évessé tehetnék. A polgármester leszögezte, mindezt megfelelő szakmai alapokon, a helyiek véleményét is kikérve akarják megvalósítani.

– A Magyar Művészeti Akadémia, illetve a Budapesti Műszaki Egyetem doktoranduszhallgatói éppen ezért most különböző Balaton-parti fejlesztésekkel foglalkoznak – részletezte a városvezető. – Gyakorlatilag az általunk bemutatott sarokpontok mentén szabad kezet kaptak, hogy megfogalmazzanak kreatív javaslatokat. Ezekből január végén szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyekre alapozva elkészítjük a koncepciót, amit a tél végén bemutatunk a keszthelyieknek, várva javaslataikat, véleményüket. Az első konkrét projektek 2022-ben indulhatnak.

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koncepciot-keszitenek-a-keszthelyi-part-fejlesztesere-4720186/

Programnaptár
Hírek, hirdetmények