Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Jelentős fejlesztések indulhatnak Keszthelyen - ZAOL

Időpont: 2021. 01. 21.

Nagyszabású fejlesztéseket terveznek a következő évekre a Balaton-parton. A város déli határától egészen Gyenesdiásig ligetes, sétányos turisztikai folyosót alakítanának ki, számos attrakcióval, kulturális és sporttérrel. Emellett a Városi Strand is megújul, bővül, hangzott el Nagy Bálint keddi sajtótájékoztatóján.

Az előkészítésre 400 millió forint kormányzati támogatást kapott a város, építész doktoranduszhallgatók pedig már dolgoznak a terveken, a számukra kiírt pályázat a napokban zárul.

Nagy Bálint polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján kiemelte, a munkába szeretnék bevonni a helyieket is, akiktől azt kérik, fogalmazzák meg ötleteiket, javaslataikat, amiket beépítenek a fejlesztési koncepcióba. A terveket még az idén véglegesítik, jövőre pedig indulhat a kivitelezés, amelynek első fázisában a Városi Strand újulhat meg.

– Szeretnénk, ha ez lenne a Balaton egyik legjobb fürdőhelye – szögezte le a városvezető. – Jelentős, a mai kor kihívásainak megfelelő, modern attrakciókat tervezünk ide.

A teljes projektet tekintve pedig új sétányokat szeretnénk kialakítani a déli kutyás piknikkerttől egészen Gyenesdiásig, a zöldfelületek megújításával, illetve újak létrehozásával. Tervezzük, hogy az emberek előtt most lezárt Balaton-parti szakaszokat is megnyitunk. Mindemellett fontos, hogy olyan attrakciókat és szolgáltatásokat alakítsunk ki, amelyek a főszezonon túl is új városközpontként vonzzák a keszthelyieket és a vendégeket, közösségi terekkel, kulturális és sportolási lehetőségekkel.

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/jelentos-fejlesztesek-indulhatnak-keszthelyen-4857988/

Programnaptár
Hírek, hirdetmények