Ugrás a fő tartalomhoz
Keszthely logó

Elindul a Keszthely Balaton-part városfejlesztési komplex program tervezése

Időpont: 2021. 09. 30.

”A nagy Balaton-parti fejlesztés újabb jelentős állomásához érkezett.”- hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen a 4,5 km-es partszakaszt érintő terület fejlesztéseinek közbeszerzési eljárásának eredményét ismertették. A két nyertes cég szakmailag elismert és megfelelő referenciákkal rendelkezik. A tervezési feladatok elkezdődhetnek.

A keszthelyi Városi strand és környezetének fejlesztéséhez, a tervek elkészítéséhez kapott kormányzati támogatást a város. A parti zónában a kutyás strandtól Gyenesdiás határáig sétány, a wellness zónában a futballpálya helyén egy komplex szabadidőközpontot terveznek, figyelembe véve a környezete értékeit. Van egy harmadik eleme a beruházásnak, ami a KRESZ parkot érinti. Ott kerékpáros- és sportpálya lesz.

Varga Gábor projektmenedzser sajtótájékoztató keretében ismertette a fejlesztés közbeszerzési folyamatát, ami a következő évtizedekre meghatározza Keszthely arculatát.  A Keszthely Balaton-part városfejlesztési komplex program közbeszerzési eljárásának eredményére vonatkozó határozatát a képviselő-testület szeptember 17-n állapította meg. "Abból adódóan, hogy a projekt nagyságrendje európai szintet elért, ezért uniós szintű közbeszerzést kellett kiírnunk. Ez egy nagyon hosszú folyamat volt, amihez megfelelő szakmai segítséget, mind műszaki, mind közbeszerzési oldalról kellett hozzátennünk. Nagyon nagy segítséget nyújtott a BMSK/Budapesti Beruházási Ügynökség. Velük közösen sikerült kiírni azt a közbeszerzést, ami több lépcsőből állva, három részterületre 19 ajánlatot eredményezett."- adott tájékoztatást a projektmenedzser.

A tájékoztatón Nagy Bálint ismertette a fejlesztés  szakaszait, kiemelve hogy a beruházásban egy új szakaszon zöldfelületet is megnyitnak. A fejlesztés hosszan érint a parti területet.

"Alapvetően a fő cél az az volt, hogy a Balaton-parti teljes keszthelyi partszakasz- nagyságrendileg 4,5km-es területet- ezt tudjuk minél inkább egybenyitni egy ligetes, fás, árnyékos sétányt tudjunk kialakítani a meglévő pontokat kössük össze. Minél több helyen lehessen közvetlenül elérni a vízparti részt. Ennek eredményeképpen még több mint 2 hektáros, korábban lezárt területet fogunk kinyitni a keszthelyi Balaton-parton. S olyan élményelemeket tudjunk betenni sport és szabadidő kategóriában leginkább, amik a jelenlegi 2-2,5 hónapos szezont ki tudják tolni és reményeink szerint egy új városközpontot tudunk létrehozni a keszthelyi Balaton-parton."- mondta el Keszthely polgármestere.

A parti zóna fejlesztésének nyertese a keszthelyi Forma Tervező és Fővállalkozó Zrt., míg a sport és szabadidőközpont illetve a sport alközpont esetében a nyertes a kaposvári Arker Stúdió Kft. A nyertes cégek nyilvános bemutatkozását követően írták alá a szerződést. A szakmai munkának tervezési része így megkezdődhet, ami 3-4 hónapot vesz igénybe.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8458-elindul-a-keszthely-balatonpart-varosfejlesztesi-komplex-program-tervezese

Programnaptár
Hírek, hirdetmények