Navigáció:   Turistáknak
Turistáknak menüpont - kérjük válasszon almenüpontot!

Szeretettel köszöni Önt Keszthely, a Balaton fővárosa

Keszthely 765 éves múltjával, páratlan látnivalóival, sajátos épített és természeti értékeivel méltán viseli a "Balaton fővárosa" címet. A patinás városkép, a különböző korok történelmi örökségének találkozása, a világhírű Festetics kastély, a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője sajátos hangulatot kölcsönöz a városnak. Gazdag kultúrtörténetével, évszázadokra visszanyúló iskolavárosi hagyományaival, változatos programkínálatot nyújtószínházával Keszthely ma is idegenforgalmi és szellemi központja a környéknek. Hangulatos éttermekben,kávézókban, esti-éjszakai szórakozóhelyekben sincs hiány a városban.

Keszthelyen és környékén kivételesen szerencsés módon minden együtt van, ami egy kellemes nyaraláshoz szükséges. A város adta lehetőségeken túl a Keszthelyi-hegység és a Kis-Balaton – egyedülálló állat- és növényvilágával – számos kellemes kirándulási lehetőséget, túraútvonalat kínál, gyalogosan, kerékpárral, vagy akár lóháton. érdemes meglátogatni a fenékpusztai római kori erőd romjait, és kihagyhatatlan egy környékbeli bortúra vagy a sétahajózás a Balatonon. Esőben is egész napos programot nyújt a Festetics kastély kiállításának megtekintése, és a város többi múzeuma is.

Tartalmas, élményekben gazdag nyaralást ígér Keszthely minden vendégének, akár nyugodt kikapcsolódás céljábólérkezik ide a látogató, akár aktív pihenésre, sportra, kirándulásra vágyik, akár a kulturális élményekre nyitott.

Győződjenek meg róla személyesen, legyenek a vendégeink!

A város megközelítéseLátnivalók
Természeti környezetSzálláshelyek
Éttermek, szórakozásStrandok
MúzeumokTúraajánlat
Programok, szórakozásLetölthető kiadványok
TourinformWest-Balaton kártya
3D virtuális sétaWebkamera
Térkép
<< 2017. február >>
HKSZCSPSZOV
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272812345
 
ImpresszumCopyright © Keszthely Város Önkormányzata és WebMark