Törzsutas program és fürdőjárat a West-Balaton kártyával

2012. február 29. (szerda)

A résztvevő települések és elfogadóhelyek gyarapodásával együtt közös kerékpárkölcsönző hálózat kialakítását, turisztikai buszjáratok indítását és törzsutas program megvalósítását tervezik a Balaton nyugati térségében, ahol egy évvel ezelőtt vezették be az ingyenes West-Balaton kártyát – tájékoztatta a kibocsátó Nyugat-balatoni Turisztikai Nonprofit Kft. szerdán az MTI-t.

Tar László ügyvezető közölte: mostanra több mint 90 turisztikai szolgáltató fogadja el a plasztiklapot és kínál kedvezményeket Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, Hévízen, Zalaszentgróton, Kehidakustányban, Zalaszentlászlón, Balatonszentgyörgyön, Reziben és a zalaegerszegi Aquacityben. Jellemzően 10-25 százalék kedvezményt nyújtanak az elfogadóhelyek, s a kártyát azok igényelhetik díjmentesen a helyi Tourinform irodákban, akik legalább három éjszakát töltenek a Nyugat-Balaton térségében.

Négy Balaton-parti település, Balatongyörök, Gyenesdiás, Keszthely és Vonyarcvashegy tavaly indította el közös kedvezményrendszerét West-Balaton kártya néven a turisztikai desztináció marketing pályázati támogatás segítségével. A tervek szerint hamarosan Hévíz és Zalakaros is csatlakozik a rendszerhez, jelentősen bővül az elfogadóhelyek száma, és a kártyához kapcsolódóan tervezik egy törzsutas kedvezményrendszer kidolgozását is.

A tervek szerint újabb állomásokkal bővül a négy kezdeményező által tavaly útjára indított térségi buszjárat. Ennek útvonala olyan turisztikai attrakciókat érint, amelyek a menetrend szerinti járatokkal nem vagy csak nehezen voltak elérhetőek.
A turistabusz tavaly heti négy alkalommal indult útjára, körjárat közlekedett a Kis-Balatonhoz, a Keszthelyi-hegységbe, Badacsony környékére, illetve a Herend-Tihany útvonalon. A térségi pályázat keretében idén várhatóan két járat közlekedhet majd: egy fürdőjárat a Balaton irányából a gyógyfürdők felé, és egy városnéző járat, amely a kistelepülések irányából a nagyobbak, így Keszthely és Hévíz felé szállítja a turistákat városnézésre, múzeumlátogatásra.

A kedvezményrendszerre építve indulhat el hamarosan a térségben egy közös kerékpárkölcsönző hálózat is. Hévíz és Zalakaros már néhány éve működtet ilyen rendszert, de az együttműködés kibővül a négy Balaton-parti település kölcsönző állomásaival is – közölte a turisztikai szervezet ügyvezetője.

(forrás: MTI)

INFORMÁCIÓ A WEST-BALATON KÁRTYÁRÓL
és letölthető tájékoztatófüzet

Kapcsolódó cikkek:
Nyertes TDM-pályázat a Nyugat-Balaton régióban
Turisztikai témák és pályázatok – ülésezett a keszthelyi képviselőtestület
Indul a keszthelyi Balaton-part fejlesztése
Szilveszter a sétálóutcán
Város napja: jó úton halad Keszthely