Természettudományi labor a Kisvajdában

2014. október 4. (szombat)

Az úgynevezett Kisvajda épületben készülő természettudományi labor munkálatait tekintette meg Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, és Szörényi Zoltán, a Vajda János Gimnázium igazgatója.

A létesítményben – melynek kivitelezését a Tudor Kft. végzi – a tervek szerint előtérbe kerülnek a biológia, fizika és kémia természettudományos tantárgyak, így a beruházás hozzájárul a tanulmányi eredmények javításához és a pályaválasztás orientálásához. Nem csak a vajdások, de a környék más középiskoláiba járó diákok is felkészülhetnek majd az új laborban a közép- illetve emeltszintű érettségire. A tudományos ismeretterjesztés egyik regionális bázisa lehet ezáltal a Vajda János Gimnázium.

A bejáráson Ruzsics Ferenc elmondta: öröm, hogy a leromlott állagú épületet sikerül felújítani, s abban egy olyan korszerű természettudományi labor működhet, melynek munkája akár országos hírű is lehet. Szörényi Zoltán hozzátette: a felújítási munkák befejeződtek, a berendezések folyamatosan érkeznek, az átadás várhatóan novemberben lesz.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)