Navigáció:   Hírek
Műfüves pálya lesz a városban
2016. szeptember 26., 11:08
NyomtatásNagyobb betűméretKisebb betűméretKedvencek közéElküldöm

Műfüves pálya építése kezdődött meg Keszthelyen. A tervek szerint már az idei évben birtokba vehetik a labdarúgók a területet. A város vezetése az ő jelzéseik alapján határozta el, hogy pályázatot nyújtanak be az építésre. Természetesen a használat nem csak számukra biztosított, bárki látogathatja majd az új sportolási lehetőséget.

A Csány-Szendrey Általános Művelődési Központ területén épül a kilencszázhuszonnégy négyzetméter területű műfüves pálya. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyik tavasszal kiírt pályázatán sikerült forrást szerezni a beruházáshoz. A határidők miatt rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntöttek a képviselők az önrész biztosításáról.

"Volt egy MLSZ által kiírt pályázat, ezt sikeresen meg is nyertük. Szerencsére egy olyan konstrukciót tudtunk megnyerni, ahol 10% önerőt kell biztosítani a pályához. 22-szer 42 méteres labdarúgó pálya tud megépülni Keszthelyen" - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere.

A terület átadása a múlt héten történt meg. A munka ezt követően azonnal elkezdődött. A tervek szerint október végére szeretnék átadni a pályát a labdarúgók, gyermekek és a sportegyesületek számára. A műfüves pálya egy önálló létesítmény lesz, a munka miatt a sárga szalaggal körbevett terület saját kerítést kap. Még nem dőlt el a megközelítés módja - vagy a művelődési központ főbejáratán, vagy a György Bíró utca felől biztosítják majd a bejutást. A pályázattal kapcsolatos döntés előkészítésében Dósa Zsolt, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja is részt vett. Külön öröm számára, hogy az általa vezetett intézmény területén valósul meg a beruházás.
"A gyermekek a mindennapos testnevelés keretein belül naponta négy óráig tudnak majd itt sportolni. Négy óra után a világítással ellátott pályát a város labdarúgói, illetve szakosztályai tudják majd birtokba venni" - mondta el Dósa Zsolt, a Zala Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja.

A pálya iránti igényüket mind a keszthelyi labdarúgók, mind az utánpótlás tagjai jelezték a városvezetés felé. Közel huszonhét millió forintba kerül a műfüves pálya kialakítása. A város költségvetéséből ennek tíz százalékát kell biztosítani, a többit a pályázati forrásból szerezték.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:
<< 2017. március >>
HKSZCSPSZOV
272812345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
 
ImpresszumCopyright © Keszthely Város Önkormányzata és WebMark