Félidőben a turisztikai szezon

2014. július 24. (csütörtök)

Az elmúlt hétvégén nemcsak a hőmérő higanyszála kúszott egyre magasabbra, de csúcsra jártak a keszthelyi strandok, és üres szálláshely sem nagyon akadt a városban.

– A Balaton vízminősége kiváló, és az idei évben is mindhárom keszthelyi strand megkapta a minőségi fürdőhelyeket jelölő a Kék Hullám zászlót – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Ráadásul a magas vízállásnak köszönhetően az iszaposodás csökkent a fürdőhelyek öbleiben. A Városi strandon az idei szezonban már egy új sétány is várta a vendégeket, mely közvetlenül a part mentén vezet végig. Ebben az évben is üzemel a népszerű, melegített vizű fürdőmedence, és a többi, már megszokott minőségi szolgáltatást is igénybe vehetik a fürdőzők. Az elmúlt hétvégi kánikulában tele voltak a keszthelyi strandok, sokan kerestek enyhülést a vízparton.

– Sajnos az időjárás nem mindig kedvező a strandoláshoz, Keszthelynek azonban megvan az a vitathatatlan előnye a legtöbb Balaton-parti településsel szemben, hogy borús időben is számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő eltöltésére: a város múzeumainak állandó és időszaki tárlatai, kulturális és szórakoztató rendezvényeink sora kínálkozik arra az esetre, ha éppen nincs strandidő – hangsúlyozta a polgármester.

A keszthelyi szálláshelyek nagy többsége is kiteheti a „megtelt” táblát, nehezen találni üres szobát a városban. Érezhető tendencia, hogy a magánszállásokon egyre nagyobb számban jelennek meg az orosz vendégek, akik Hévíz mellett a Balatont is felfedezik maguknak.

Ruzsics Ferenc hozzátette, hogy a keszthelyi városi piac szerdai és szombati vásárnapjai szintén nagyon népszerűek a külföldi vendégek körében.